PDL va transmite premierului un raspuns la invitatia de a discuta despre bugetul pe 2014 si scrisoarea de intentie cu FMI, dar va cere ca la eventuala intalnire sa fie abordate si teme precum relansarea economica, crearea de locuri de munca si prioritatile Romaniei pana in 2020, a anuntat luni, la Parlament, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

"Am sunat la partid. Intr-adevar, domnul Ponta a raspuns invitatiei lansate de PDL (...) pe tema relansarii economiei si a cresterii locurilor de munca. Am inteles ca domnia sa doreste sa discute doua teme: bugetul pe anul viitor si scrisoare de intentie catre FMI. Le putem discuta si pe acestea, dar pentru aceasta domnia sa trebuie sa ne transmita sub semnatura executia bugetara exacta la sase luni, astfel incat noi sa putem modela pentru a ne putea sustine punctele de vedere. Noi dorim sa discutam si altceva: strategia 2014-2020 trimisa de trei ori de Uniunea Europeana inapoi, pentru ca acest Guvern nu a fost in stare sa defineasca prioritatile Romaniei pe perioada 2014-2020", a declarat Vasile Blaga, la finalul sedintei comune a Biroului Permanent National al PDL cu grupurile parlamentare din Camera si Senat, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca PDL doreste, de asemenea, sa discute cu premierul care este strategia pe agricultura si pe dezvoltare rurala.

"Dansul a propus o discutie pe 12 septembrie, cred, o sa vedem si noi in functie de calendarul pe care-l avem. Va primi, insa, un raspuns din partea domnului Predoiu si a echipei care se ocupa de guvernul alternativa, pentru ca dansii au, in principal, aceasta responsabilitate", a explicat presedintele PDL.

Democrat-liberalii nu sunt multumiti cu temele propuse de premierul Victor Ponta. Vasile Blaga a spus ca PDL a lansat initial o invitatie primului-ministru la o discutie despre relansare economica si creare de locuri de munca, iar acesta, la randul sau, a raspuns propunand ca subiecte bugetul pe 2014 si scrisoarea de intentie cu FMI.

"Noi discutam cele doua teme propuse de premier, dar discutam si altele, pentru ca nu mergem acolo sa facem o poza de familie cu domnul Ponta, ca sa vedem cum intoarce lucrurile ca in cazul Rosia Montana. Vrem sa discutam foarte serios acolo si sa cunoasca exact care este pozitia PDL. Iar pentru a putea discuta de bugetul pe anul viitor va trebui sa stim exact executia bugetara la sase luni de zile.(...) Nu putem introduce modelul nostru economic daca nu stim exact unde sunt neincasarile, unde au mers toate chetuielile bugetare. Domnul Ponta are executia bugetara, nu vad de ce nu ne-ar transmite-o. Forma finala a scrisorii pe care o vom adresa domnului Ponta ca scrisoare de raspuns o va prezenta intr-o conferinta de presa domnul Predoiu", a mai declarat Blaga.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a spus la randul sau ca scrisoarea de raspuns catre premier va fi formulata in urmatoarele zile.

"Noi nu mergem acolo pentru a discuta cifre. Nu vizam o discutie care sa tina de contabilitatea Guvernului. Dorim sa discutam masuri politico-economice de relansare a IMM-urilor, de facilitarea afacerilor in Romania, de sprijinirea oricarei persoane care doreste sa produca locuri de munca, profit, sa plateasca impozite. Este o discutie pe care ne-o dorim foarte serioasa si de aceea credem ca trebuie pregatita pe baza unor date concrete, la zi, cu privire la economia romaneasca", a mai declarat Predoiu.