Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat vineri pentru Agerpres ca liberalii nu au discutat despre regionalizare, iar varianta propusa de PSD, cea cu zece regiuni, este 'o varianta de lucru', care ar putea fi discutata in USL.

"E o chestiune care, sigur, se poate discuta. Eu nu am date suficiente daca este buna sau rea. Mai intai sa vedem argumentele, pe urma putem sa discutam. Au propus o varianta care trebuie discutata", a precizat Klaus Iohannis.

Intrebat daca liberalii au in prezent o alta varianta cu un numar diferit de regiuni, Klaus Iohannis, care coordoneaza comisia de regionalizare din PNL, a spus ca tema regionalizarii nu a fost discutata in partid.

"Regionalizarea nu a fost o tema de discutie la noi", a afirmat prin-vicepresedintele PNL pentru agentia de presa citata.

Potrivit acestuia, nu doar varianta PSD poate fi discutata, ci si 'alte variante' ale regionalizarii.

Klaus Iohannis si-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu partenerii de guvernare despre cele zece regiuni propuse de PSD.

"Este o varianta de lucru. Vom discuta in USL, probabil, aceasta varianta, daca ei vor sa vina cu ea", a adaugat Klaus Ioahnnis.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, lider al organizatiei judetene a social-democratilor, a declarat vineri pentru Agerpres ca Romania va avea zece regiuni, iar una dintre acestea va fi formata din judetele Sibiu, Alba si Hunedoara, cu un real potential de atragere a investitiilor, aceasta fiind varianta PSD.