Populatia Constantei spune ca nu il va sustine pe presedintele PNL, Crin Antonescu, la alegerile prezidentiale de anul viitor daca se impun declaratiile de avere pentru persoane fizice. Radu Mazare sustine ca populatia Constantei este una "libertina si liberala", care "nu va vota un presedinte care sustine asa ceva - ca toata populatia sa fie oricand la cheremul ANAF-ului, obligata sa dea declaratie de avere", potrivit Agerpres.

"Asta e o chestiune foarte relativa: ANAF-ul va sesiza.... Pe cine vrea el? Pe cine va sesiza daca i se face o plangere cuiva, spre exemplu, daca vine vecinul de apartament, intra cu o plasma in casa si-i face o plangere, ANAF e obligatoriu sa-i dea curs acestei plangeri. Am discutat chestiunea asta cu premierul Ponta, ieri (joi - n.red.), care mi-a spus ca va fi valabila de la o valoare in sus. Nu stiu sa va spun care este valoarea veniturilor, ceva de ordinul a o suta, o suta si ceva de mii de euro si atunci nu se mai adreseaza majoritatii populatiei, pentru ca, de fapt, pe mine asta m-a revoltat", a declarat "Radu Mazare, care participa la Comitetul Executiv al PSD de la Mamaia.

Potrivit lui Mazare, "politicienii din Romania dau declaratii de avere mult mai complexe decat in Europa": "Noi, politicienii, dam declaratii de avere mult mai complexe decat in Europa. Dar daca Europa ne-a acuzat ca suntem corupti, acum facem de 10 ori mai mult in privinta asta decat fac ei. Insa raman la opinia mea, ca daca ea (declaratia de avere - n.r.) va fi pusa doar pe cine va dori ANAF-ul, atunci cred, asa cum cunosc eu populatia libertina si liberala a Constantei, ca nu va vota un presedinte care sustine asa ceva - ca toata populatia sa fie oricand la cheremul ANAF-ului, obligata sa dea declaratie de avere."

Primarul Radu Mazare face referire la un proiect de ordin al Ministerului Finantelor Publice. Conform actului normativ, persoanele fizice suspectate de evaziune fiscala si care sunt supuse verificarii fiscale demarate in urma descoperirii unor discrepante majore intre acumularile de avere si veniturile declarate vor depune o declaratie de patrimoniu si venituri numai la cererea administratiei fiscale, incepand din 2014.