Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, joi seara, ca secretarul general al partidului, Eduard Hellvig, va prelua unul dintre mandatele de europarlamentar ramase vacante dupa ce doi dintre deputatii liberali in Parlamentul European au preluat functii publice in Romania.

"Unul dintre ei (liberalii care vor ocupa locurile vacante ale PNL in Parlamentul European, n.r.), unul dintre europarlamentarii noi pentru scurta perioada ramasa este secretarul general, Eduard Hellvig, probabil ca maine (vineri - n.r.) vom formaliza si acest lucru", a declarat Antonescu, raspunzand unei intrebari, citeaza Mediafax.

Vineri urmeaza sa aiba loc, la Mamaia, sedinta Delegatiei Permanente a PNL. PNL ar urma sa desemneze inlocuitori in PE pentru Cristian Busoi si Ramona Manescu, dupa ce acestia au preluat in Romania functiile de presedinte al CNAS, respectiv de ministru al Transporturilor.

HotNews.ro a scris in premiera, marti, ca unul dintre posturile de europarlamentari este promis secretarului general PNL, Eduard Hellvig, potrivit unor surse din interiorul PNL. In ceea ce priveste cel de-al doilea post vacant, potrivit acelorasi surse, nu s-a decis inca inlocuitorul, insa in carti este si numele deputatului Ovidiu Silaghi. De altfel, Silaghi a declarat public ca doreste sa candideze la alegerile pentru Parlamentul European in 2014.

Contactat de Hotnews.ro, Ovidiu Silaghi a declarat ca este persoana potrivita pentru postul de europarlamentar, dar a precizat ca nu a luat inca o decizie daca acum sau in 2014.