Presedintele Traian Basescu face, miercuri si joi, o vizita oficiala in Slovacia, urmand sa aiba intrevederi cu omologul slovac, Ivan Gasparovic, cu presedintele Parlamentului, Pavol Paska, si sa depuna o coroana de flori la Cimitirul Militar al Armatei Romane din Zvolen, informeaza Mediafax.

Potrivit programului publicat de Presedintie, Traian Basescu va fi primit, miercuri, la ora 14.00, la Bratislava, la Palatul Prezidential, de catre presedintele Republicii Slovace, Ivan Gasparovic, urmand sa aiba loc convorbiri tete-a-tete, o ceremonie de decorare si convorbiri cu participarea celor doua delegatii.

La ora 15.30 va avea loc o declaratie de presa comuna cu presedintele Ivan Gasparovic, urmate la 16.45, la Castelul Bratislava, de convorbiri cu presedintele Parlamentului Republicii Slovace, Pavol Paska. Prima zi a vizitei se va incheia cu un dineu oficial oferit de presedintele Ivan Gasparovic in onoarea presedintelui Traian Basescu, la ora 19.00, la Palatul Prezidential.

Joi, presedintele Basescu are programata, de la ora 10.15, participarea la ceremonia depunerii de coroane de flori la Cimitirul Militar al Armatei Romane, la Zvolen, iar la ora 11.00, la Banska Bystrica, va participa la ceremonia depunerii de coroane de flori la monumentul din cadrul Muzeului Eliberarii Slovaciei, la Muzeul Eliberarii Nationale Slovace.

La ora 13.00 presedintele va participa, impreuna cu presedintele Dumei de Stat a Federatiei Ruse, Serghei Nariskin, la Primaria din Banska Bystrica, la ceremonia de dezvelire a placilor comemorative in cinstea armatei romane si ruse, eliberatoarele orasului, fiind programat si un dejun oficial oferit de primarul orasului Banska Bystrica, Peter Gogol.