Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca daca va fi necesar va fi adresata o solicitare si CSM in ceea ce priveste activitatea DNA, precizand ca "daca e nevoie" pot face obiectul cercetarilor toti membrii PNL, dar e nevoie de un raspuns asupra sesizarilor deja primite de DNA, transmite Mediafax.

Antonescu a fost rugat sa clarifice declaratiile in privinta achetelor DNA asupra membrilor PNL. "Eu nu m-am referit atat la faptul ca foarte multi, statistic, oameni din PNL fac obiectul cercetarilor DNA. Pot face daca e nevoie, sper sa nu, toti membrii PNL. Nu aici obiectez eu, sau nu aici incerc eu sa pun sub semnul intrebarii activitatea DNA. Vorbesc public despre nedumerirea mea ca la plangeri inaintate DNA, la sesizari inaintate DNA, in legatura cu activitatea unor ministri, unor demnitari din guvernarile trecute nu se da de foarte multa vreme un raspuns", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca demersul sau nu vizeaza stoparea unor anchete prezente sau viitoare in cazul liberalilor, ci incearca "sa aduca aminte DNA ca prin legea sa de functionare nu trebuie sa se ocupe de eventual corupti din PNL, ci de toti cei care avand demnitati publice stau sub aceasta suspiciune".

Antonescu a fost intrebat de ce nu ia in calcul sesizarea CSM asupra activitatii DNA, in locul sesizarii ministrului Justitiei.

"Daca va fi nevoie sa ne adresam CSM, ne vom adresa si CSM", a replicat liderul PNL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Victor Ponta, Crin Antonescu si Vasile Blaga "ar trebui sa aiba grija de infractorii pe care ii au in partide, nu sa se lege de institutiile statului care incearca sa ii apere pe cetateni de infractori"Basescu a mai declarat ca nu accepta minciunile liderilor USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, cu privire la controlul sau asupra DNA, adaugand ca acestia trebuie sa inteleaga ca DNA lupta impotriva infractorilor, nu a lor.

"Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul presedintelui asupra DNA. Si Crin Antonescu, si Victor Ponta, si Vasile Blaga si toti sa aiba grija de infractori, de infractorii pe care ii au in partide, nu sa se lege de institutiile statului care incearca sa ii apere pe cetateni de infractori", a afirmat Basescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca in partidul pe care il conduce nu se afla "infractori", cum a sustinut Traian Basescu, insa la inceperea sesiunii parlamentare va interpela Ministerul Justitiei pentru ca DNA sa prezinte o situatie a anchetelor legate de "vechea guvernare".