UPDATE Presedintele Traian Basescu i-a transmis luni liberalei Ramona Manescu, cu ocazia ceremoniei de depunere a juramantului pentru functia de ministru al Transporturilor, ca spera ca aceasta sa nu mai aiba "aprecieri de tip Crin Antonescu" legate de Directia Nationala Anticoruptie, facand referire la o declaratie pe care Manescu a facut-o in Parlamentul European prin care cerea desfiintarea departamentului anticoruptie, care, in opinia acesteia, si-a dovedit inutilitatea, dar si la afirmatia facuta de Crin Antonescu in urma cu o zi in care liderul PNL a aratat ca "toata lumea" a constat existenta unui sir de coincidente legate de multiplicarea dosarelor liberalilor la DNA.

Liderul PNL Crin Antonescu, presedintele Senatului, a fost prezent la depunerea juramantului insa a paarsit sala inainte ca presedintele Basescu sa ia cuvantul.

"Va urez mult succces si imi exprim speranta ca nu veti mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA", i-a transmis presedintele Ramonei Manescu.

Seful statului a felicitat-o pe Ramona Manescu pentru numirea in functie de ministru si i-a spus ca, in opinia sa, in cadrul mandatului ar trebui sa se concentreze pe 4 chestiuni.

"Cred ca ar trebui sa priviti la 4 lucruri, privatizarea CFR Marfa, absorbtia fondurilou europene, tronsonul Nadlac-Arad - pentru ca restul tronsoanelor de la Sibiu sunt in executie - si metroul bucurestean", i-a transmis presedintele.

Potrivit Adevarul, in primavara anului 2010, dupa prezentarea raportului pe justitie, eurodeputata Ramona Manescu s-a aratat nemultumita de aprecierile primite de DNA si a solicitat lamuriri Executivului de la Bruxelles, criticand faptul ca incurajeaza o institutie ineficienta si ofera "un spectacol ieftin, al justitiei facute la televizor".

"Faptul ca se spune ca DNA si-a mentinut rezultatele bune, stiind ca acestea nu au existat vreodata, putem sa conchidem ca 'a nu face nimic' este considerat un lucru bun, iar in ceea ce priveste impartialitatea anchetelor DNA, as califica o astfel de afirmatie drept cinica", a explicat, ulterior, Ramona Manescu.

"Nu avem nevoie de o institutie, DNA, care a pus pe obrazul Romaniei eticheta de stat corupt", a mai declarat atunci Ramona Manescu, militand pentru desfiintarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul pentru numirea Ramonei Manescu in functia de ministru al Transporturilor, anunta Administratia Prezidentiala. Ramona Manescu va depune juramantul intr-o ceremonie ce va avea loc la ora 15.00, la Palatul Cotroceni. La ceremonie va participa si seful Senatului, Crin Antonescu, arata un comunicat al Senatului.

Premierul Victor Ponta i-a transmis luni dimineata presedintelui Traian Basescu propunerea de numire a Ramonei Manescu in functia de ministru al Transporturilor.

Primul ministru declarase duminica pentru Mediafax ca este de acord cu numirea Ramonei Manescu pentru postul de ministru al Transporturilor si va trimite Presedintiei o propunere in acest sens, inainte ca premierul sa plece in vizita oficiala pe care o va efectua la Chisinau. PNL avansase, in urma votului de duminica din Biroul Politic National, doua propuneri pentru functia de ministru al Transporturilor: europarlamentarul Manescu si deputatul Nini Sapunaru.

Postul de ministru al Transporturilor este vacant dupa ce, in 12 iulie, Relu Fenechiu a fost condamnat de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, decizia nefiind definitiva. Ulterior, el a fost revocat din functia de ministru al Transporturilor, pe care o detinea de la sfarsitul anului 2012.

Premierul o va propune pe Ramona Manescu pentru postul de ministru al Transporturilor dupa ce liberalii i-au avansat, in urma votului de duminica din Biroul Politic National, doua propuneri: europarlamentarul Manescu si deputatul Nini Sapunaru.