Ramona Manescu la Ministerul Transporturilor este "o propunere interesanta", declara la RFI vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely. El spune ca e "putin ciudat" ca liberalii au facut doua propuneri: Ramona Manescu si Nini Sapunaru.

Pentru Laszlo Borbely, nominalizarea europarlamentarului Ramona Manescu la Ministerul Transporturilor "e o propunere interesanta. Propui pe cineva, un europarlamentar care de fapt la nivelul Uniunii Europene a avut activitatea in ultima perioada".

Vicepresedintele politic al UDMR se arata surprins de faptul ca au existat doua nominalizari la Transporturi: "Mie mi se pare altceva putin ciudat, in legatura cu ceea ce s-a intamplat inainte de aceasta nominalizare. A surprins putin ca au aparut intr-adevar mai multe nume, dar a fost un nume vehiculat si chiar de presedintele PNL: Nini Sapunaru. Eu cred ca intr-o coalitie, aceste lucruri e normal sa se discute intre cei doi lideri, mai ales daca exista o nominalizare si daca premierul are ceva de obiectat, atunci se clarifica in familie, inainte de a lansa numele respectiv in presa. Probabil ca acest lucru e o problema interna a USL-ului, dar mi s-a parut putin surprinzator, pentru ca s-au transmis unele declaratii prin presa intre liderii USL-ului".

Pe de alta parte, UDMR propune premierului Victor Ponta o discutie pe teme economice, a spus la RFI vicepresedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely. El precizeaza ca ar trebui abordate probleme precum banii pentru infrastructura, bugetul Romaniei pe anul viitor si bugetul Uniunii Europene.

Laszlo Borbely subliniaza ca "sunt foarte putini bani pentru infrastructura si asta-i o alta problema economica si care tine si de bugetul anului 2014, pentru ca am vazut ca se pregateste bugetul pe anul viitor si noi, vorbesc acum de UDMR, noi solicitam o intalnire pe fond cu premierul, cu USL-ul, pe aceasta tema, pentru ca in functie de banii care se aloca pe anul viitor vom avea sau nu o economie stabila".

O alta problema care in opinia lui Borbely "este inca in ceata, cum se spune, este bugetul si repartitia bugetului pe sase ani al Uniunii Europene, buget pe care il stim acum in mare, deci nu se intampla schimbari spectaculoase. Din pacate, din informatiile pe care le avem, nu a fost pe placul Uniunii Europene ceea ce a trimis pana acum Romania de doua ori la Comisia Uniunii Europene. Va trebui sa rediscute prioritatile si am vrea sa avem o discutie pe fond si cu UDMR-ul si cu partidele politice, sa avem care este conceptia Guvernului, pentru ca pe baza a ceea ce se preconizeaza a se finaliza pana in octombrie, vom putea sa avem bani pentru infrastructura, pentru alte domenii sociale, invatamant, sanatate, care vor fi bani nu putini, peste 45 de miliarde de euro, se pare. Din discutiile pe care le-am avut intr-adevar la nivelul Comisiei de Politica Externa si Afaceri Europene, nu am avut parte de informatii foarte detaliate".