Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat, sambata, ca nu mai are "nicio legatura" cu firma Europroiect SRL si ca din 1997, cand a fost numit sef al Vamilor, nu a mai fost implicat in activitatea de management a acesteia, transmite Mediafax. Presa a relatat ca Europroiect SRL, apartinand lui Sapunaru, candidat pentru portofoliul Transporturilor, face obiectul unei cercetari a DNA.

Nini SapunaruFoto: Agerpres

"Nu mai am nicio legatura cu SC Europroiect SRL. Actiunile pe care le detineam la aceasta societate comerciala au fost cesionate in favoarea asociatului meu. Tot pentru corecta informare va spun ca, din anul 1997 de cand am fost numit secretar de stat, sef al Directiei Generale a Vamilor, nu am mai fost implicat in activitatea de management a respectivei firme. Am renuntat si la calitatea de actionar la aceasta firma pentru a nu lasa loc de interpretari sau pentru a nu se creea un conflict de interese, avand in vedere posibila mea desemnarea in functia de Ministru al Transporturilor", a declarat Sapunaru intr-un comunicat.

De asemenea, el a mai spus ca Europroiect SRL "nu a avut niciodata contracte incredintate direct de CNADR sau de catre Ministerul Transporturilor".

Deputatul PNL a mai precizat ca cercetarea pe care o face DNA asupra acestei firme "vizeaza direct administratorul firmei, fiind vorba de o presupusa infractiune savarsita anul trecut".

Evenimentul zilei a relatat sambata ca, de mai bine de un an, DNA Iasi ancheteaza o serie de contracte incheiate cu statul de catre o firma la care Nini Sapunaru a avut pana acum cateva saptamani 49,5% din actiuni.

Potrivit declaratiei de avere, Nini Sapunaru a mentionat, pe 13 iunie 2013, ca detine 49,5% din firma SC Euro Proiect SRL din Focsani. Cand EVZ a verificat la Registrul Comertului actionariatul acestei firme, pentru a vedea cu cine este partener fostul sef al vamilor, a observat ca reprezentantii RECOM atrag atentia ca aceasta firma este urmarita penal, iar Nini Sapunaru nu mai este actionar al firmei. Unicul proprietar este acum Dorinel Modreanu, cumnatul lui Sapunaru.

Contactat telefonic de catre EVZ si intrebat despre ce urmarire penala este vorba, cumnatul lui Nini Sapunaru a declarat: "Este vorba despre o ancheta a DNA Iasi, care a demarat acum un an. Procurorii ancheteaza o serie de contracte pe care le-a incheiat firma". De asemenea, intrebat de EVZ cand a iesit fostul sef al vamilor din actionariatul firmei Euro Proiect SRL, Dorinel Modreanu a raspuns: "Cam acum trei saptamani sau o luna a iesit din firma Nini Sapunaru si mi-a cedat mie actiunile".

Nini Sapunaru: "Dupa ce s-a exprimat optiunea pentru numele meu, m-am gandit, din prudenta, sa lichidez orice legatura cu firma"

"Am infiintat societatea SC Euro Proiect SRL in 1995, impreuna cu tatal meu. In 1997, m-am retras total din functiile de conducere, pastrand un procent de 49,5%, care imi aduce un profit din dividende, acesta fiind si singurul meu venit. Firma e administrata de cumnatul meu, Dorinel Modreanu", a spus Sapunaru pentru EVZ.

"Dupa ce s-a exprimat optiunea pentru numele meu, m-am gandit, din prudenta, sa lichidez orice legatura cu firma", a mai spus acesta, mentionand: "Inca de anul trecut, stiind ca orice soldat are in ranita bastonul de maresal, si noi la Vrancea am discutat posibilitatea numirii mele la Transporturi. Atunci, stiind ca cumnatul meu are niste dosare penale, m-am uitat si eu pe ele si nu am observat nimic deosebit. Totodata, am fost atent ca firma respectiva sa nu aiba niciun fel de atingere cu Ministerul Transporturilor".