Partidul Conservator nu se va opune nominalizarii pe care o va face PNL pentru Ministerul Transporturilor, spune liderul conservatorilor, Daniel Constantin, potrivit caruia nu exista neintelegeri in USL in privinta lui Nini Sapunaru.

"Nu ne vom opune si nu cred ca s-a opus niciodata PNL la o nominalizare a PC. Nu ne vom opune nominalizarii pe care o va face PNL. Este atributul PNL, cred ca au toata responsabilitatea de a propune oameni valorosi in fruntea Ministerului Transporturilor, au oameni valorosi care pot sa raspunda cerintelor si cred ca va fi o chestiune de discutie intre PNL si cel care conduce Guvernul, in speta premierul Victor Ponta", a declarat, vineri, la Alba Iulia, liderul PC, Daniel Constantin, raspunzand unei intrebari, transmite Mediafax.

Acesta a adaugat ca neintelegerile din USL privind nominalizarea unui ministru la Transporturi sunt "speculatii".

"Sunt speculatii. Nu stiu daca e o nemultumire in interiorul aliantei, nu stiu daca nu a fost de acord premierul Ponta. Astea sunt lucruri care probabil ca s-au discutat deja intre domnul Ponta si domnul Antonescu. Sigur ca noi vom sustine pozitia PNL in ceea ce priveste nominalizarea. In egala masura, premierul, asa cum de fiecare data, are ultimul cuvant in nominalizari, dupa consultarea, sigur, cu presedintele partidului care propune. Eu sunt convins ca nu sunt neintelegeri si ca lucrurile vor fi clarificate duminica, dupa sedinta PNL", a afirmat Daniel Constantin.

Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat, joi seara, ca a fost sunat si intrebat daca accepta propunerea presedintelui PNL, Crin Antonescu, catre forurile de conducere ale partidului, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunand ca a fost de acord si ca a fost autorizat sa anunte acest lucru.

Surse politice declarau, vineri, pentru Mediafax ca premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Sapunaru sa preia postul de ministru al Transporturilor si i-a cerut presedintelui PNL, Crin Antonescu, o alta nominalizare pentru acest portofoliu.

Ulterior, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru "Gandul", ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizand insa ca "crede sincer" ca Nini Sapunaru este o "propunere cu multe sanse de nominalizare" in BPN al PNL.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmeaza sa fie votata duminica in cadrul Biroului Politic National prin vot secret.