Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizand insa ca "crede sincer" ca Nini Sapunaru este o "propunere cu multe sanse de nominalizare" in BPN al PNL, potrivit Mediafax. Afirmatia a fost facuta la scurt timp dupa ce surse politice au declarat ca Victor Ponta se impotriveste acestei nominalizari, cerand PNL o alta propunere.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

Antonescu a declarat ca o decizie finala urmeaza sa fie luata duminica in Biroul Politic National.

Antonescu a precizat ca urmeaza sa discute si cu premierul Ponta, dar ca "este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel putin in ceea ce priveste propunerea sa fie a PNL". Liberalul a adaugat ca "crede sincer" ca Nini Sapunaru este o "propunere cu multe sanse de nominalizare" in BPN al PNL.

"Nu m-a informat premierul ca nu este de acord cu Nini Sapunaru si nu aveam cum sa fiu informat pentru ca deocamdata premierul nu are cu ce sa fie sau sa nu fie de acord. Este normal ca premierul sa-si spuna parerea, sa-si dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a facut nicio nominalizare. Se confunda eventuale propuneri, cu nominalizarea", a afirmat Antonescu, pentru "Gandul".

Liderul PNL a adaugat ca "teoretic" este dreptul premierului sa respinga "cu argumente" propunerea venita din partea conducerii PNL, dar nu crede ca se va ajunge acolo.

"Sigur vor exista intre timp discutii, este normal, avem discutii si in PNL, vrem sa evitam sa facem o propunere pe care premierul sa o respinga. Nu cred ca exista in acest moment o propunere posibila sau o nominalizare posibila pe care premierul sa o poata respinge pentru ca nu luam in calcul decat propuneri fezabile, cu oameni care nu ofera motive sa fie respinsi", a spus pentru "Gandul" Antonescu.

Presedintele PNL a confirmat discutia avuta cu Nini Sapunaru in care l-a intrebat daca doreste sa preia portofoliul Transporturilor. "Eu, in calitate de presedinte al PNL, evident ca am obligatia de a gandi mai multe variante in legatura cu aceasta nominalizare. L-am luat in calcul, l-am sunat pe Nini Sapunaru pentru a-l intreba daca ar fi dispus sa isi asume acest portofoliu si a avut loc o discutie. Pentru mine este clar ce propunere voi face, nu am dat un nume si continui sa nu dau, pentru ca este corect sa fac propunerea in forul partidului, dar confirm aceasta discutie cu Nini Sapunaru", a declarat liderul PNL.

Acesta a dezvaluit ca nu a purtat o discutie cu premierul Ponta despre aceasta propunere pe care i-a facut-o lui Nini Sapunaru.

Presedintele PNL a precizat ca in BPN-ul partidului pot aparea si alte propuneri pentru Ministerul Transporturilor, dar a recunoscut ca o propunere avansata de presedintelui partidului "are o mai mare greutate', ceea ce se intampla in fiecare partid, dar ca nu se exclud si alte propuneri.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmeaza sa fie votata duminica in cadrul Biroului Politic National prin vot secret.