Premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Sapunaru sa preia postul de ministru al Transporturilor si i-a cerut presedintelui PNL, Crin Antonescu, o alta nominalizare pentru acest portofoliu, au declarat pentru Mediafax surse politice.

"Premierul a transmis presedintelui PNL ca nu este de acord ca Nini Sapunaru sa preia functia de ministru al Transporturilor si a cerut o alta nominalizare", au declarat sursele citate.

UPDATECrin Antonescu: N-am discutat cu Ponta, dar cred sincer ca Sapunaru e o propunere cu multe sanse

Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat, joi seara, ca a fost sunat si intrebat daca accepta propunerea presedintelui PNL, Crin Antonescu, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunand ca a fost de acord si ca a fost autorizat sa anunte acest lucru, transmite Mediafax. Anuntul lui Sapunaru i-a luat prin surprindere si pe liderii PNL, care au declarat pentru Hotnews.ro sub protectia anonimatului ca nu se asteptau la o astfel de propunere din partea lui Crin Antonescu.

"Sapunaru a fost tras pe linie moarta dupa ce au existat anumite probleme pe cand lucra la vama. E surprinzatoare decizia", au declarat sursele citate.

Aceeasi reactie de surprindere au avut-o si social-democratii. Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca "nominalizarea este una total nepotrivita".

"Am fost sunat si am fost intrebat daca as accepta o propunere din partea dansului (a lui Crin Antonescu - n.red.), propunere catre Biroul Permanent National, pentru functia de ministru al Transporturilor. Am acceptat, sunt onorat de propunere, mai mult de atat nu am ce sa comentez decat ca voi astepta decizia partidului de duminica. (...) E doar propunerea domnului presedinte Crin Antonescu, propunere catre BPN, urmeaza ca dansii (membrii forului de conducere al partidului - n.red.) sa ma voteze sau nu pentru aceasta candidatura", a declarat Sapunaru pentru Realitatea TV.

Intrebat daca se asteapta sa fie confirmat in aceasta functie de catre seful statului, in cazul in care propunerea va avea girul USL si va fi inaintata presedintelui, Nini Sapunaru a raspuns: "Dansul, dupa parerea mea, are posibilitatea sa nu ma confirme si dupa aceea va confirma urmatorul propus de catre primul ministru. Exista si aceasta posibilitate. A mai facut-o, cu motive intemeiate sau neintemeiate, nu e niciun fel de problema".

"Nu am batut din pinteni, nu am solicitat aceasta functie, nu-i o chestiune usoara, stiu la ce ma inham si nu e o mare nenorocire daca nu sunt acceptat", a adaugat Sapunaru.

De precizat este ca Nini Sapunaru a fost sef peste Directia Generala a Vamilor in anii 1997-1999, perioada marcata de scandalurile de coruptie cu trafic de alcool, produse petroliere si celebra afacere "Tigareta".

Din 2000, Nini Sapunaru a fost retras de partid din prim-planul politicii fiind un simplu deputat fara functii de conducere in Parlament.

Nini Sapunaru are 50 de ani si este la al patrulea mandat de deputat, potrivit Mediafax.

In prezent Nini Sapunaru este presedinte PNL Vrancea si membru al Biroului Politic Central a PNL, arata liberalul pe blogul personal.