Senatorul liberal Sebastian Grapa o critica dur pe Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM si Turism, calificand initiativa acesteia de a taxa pensiunile "pe scaune si pe suprafata" drept o "mizerie".

"Noul impozit propus de aceasta pe scaune si pe suprafata unei pensiuni sau a unui hotel nu poate fi acceptabil. Nu voi vota o asemenea mizerie. Nu este normal sa impozitezi marimea salii. Sa presupunem ca un comerciant are o sala de 400 de locuri si are o nunta de 100 de persoane. Pai acesta va plati o taxa pentru trei sute de scaune nefolosite?", afirma Sebastian Grapa, intr-o declaratie citata de cotidianul local Buna Ziua Brasov.

In opinia sa, Maria Grapini, membra a Partidului Conservator si ministru delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, ar trebui mai degraba sa se orienteze spre combaterea evaziunii fiscale in loc sa schimbe modul de impozitare al pensiunilor.

"De ce doamna ministru, impreuna cu armatele de angajati din minister, nu-i cauta pe cei ce cazeaza la negru. Pentru cine vrea sa verifice vreau sa va spun ca in zona Bran - Moeciu o noapte la o pensiune costa 80 - 100 de lei. Acei patron ce au acele pensiuni platesc taxe si impozite. In schimb, aproape de acestea sunt numeroase case unde sunt afisate bannere cu 'inchiriez', iar acolo o noapte de cazare costa cam 40 - 50 de lei. Bani pentru care proprietarii nu platesc impozite", afirma senatorul libera.

In opinia acestuia, Maria Grapini a "suferit o spalare a mintii" si a uitat perioada cand era in opozitie si cerea reducerea impozitelor in turism: "Pai, imi amintesc ca doamna Grapini, care atunci cand se afla, ca si mine, in opozitie, spunea ceva de scaderea taxelor in turism. S-ar parea ca de cand a ajuns ministru a suferit o spalare a mintii, probabil determinata de functia pe care o are acum".

Sebastian Grapa a criticat si explorarea si exploatarea gazelor de sist, care nu este nimic altceva, potrivit unei declaratii politice a acestuia, decat o "schema Ponzi modernizata (...) aplicata agresiv in Romania"