Presedintele filialei teritoriale Botosani a Partidului National Liberal (PNL), Florin Turcanu, care ocupa si functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani, critica reorganizarea institutiilor publice pe criterii regionale. Liberalul a declarat joi pentru Agerpres ca masura "nu este bine vazuta de cetateanul de rand" si a fost luata "din birou, de la Bucuresti".

"Reorganizarea institutiilor publice a fost facuta, asa, din birou, de la Bucuresti, fara a fi dezbatuta cat de cat. Va spun ca la noi, la Botosani, cei mai buni oameni din Finante au ramas pe dinafara. M-am saturat sa am oameni la usa care sa ma intrebe ce se intampla", a afirmat Turcanu.

Liderul local al PNL considera ca decizia unei reorganizari institutionale trebuia adoptata dupa consultarea specialistilor din sistem.

Florin Turcanu sustine ca asteptarile populatiei de la PNL sunt foarte mari, la fel ca responsabilitatea politica a partidului.

"Daca esti la putere, ai responsabilitatea mult mai mare in raport cu solicitarile cetateanului. Cand esti in opozitie spui ca esti in opozitie, dar cand esti la putere nu ai pe cine sa dai vina", a adaugat Turcanu.