Prefectul de Alba, Gheorghe Feneser, cere Guvernului reprezentarea romanilor din Ardeal pe stema Romaniei, sustinand ca pe aceasta apar, pentru Transilvania, doar simboluri ale secuilor, maghiarilor si sasilor, transmite Mediafax.

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneser, a inaintat Guvernului o adresa prin care solicita ca romanii din Ardeal sa fie reprezentati pe stema tarii.

Feneser a declarat miercuri pentru Mediafax ca a fost sesizat ca romanii din Ardeal nu sunt reprezentati pe stema Romaniei, motiv pentru care le-a atras atentia premierului Victor Ponta si vicepremierului Liviu Dragnea asupra "oportunitatii si necesitatii remedierii acestei regretabile si grave erori".

"In careul 4 al stemei Romaniei, Transilvania este reprezentata de simbolul secuilor, respectiv soarele si luna, cel al maghiarilor, respectiv pasarea turul, iar la randul lor sasii sunt reprezentati prin cele sapte cetati. Romanii din Ardeal lipsesc cu desavarsire de pe stema, fapt care mi-a fost sesizat de diverse organizatii cultural patriotice si filiala Alba a Partidului Conservator", a afirmat Feneser.

Acesta a adaugat ca a cerut reprezentantilor Guvernului sa faca demersurile necesare pentru includerea romanilor din Transilvania pe o noua stema a Romaniei.

Stema Romaniei a fost adoptata de Parlament in septembrie 1992.