Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, il acuza pe premierul Victor Ponta ca urmareste sa creeze un blocaj institutional, mentionand ca primul-ministru nu mai raspunde la apelurile telefonice ale sefului statului pentru ca s-a suparat pe niste declaratii ale acestuia referitoare la accidentul din Muntenegru din luna iunie.

"Domnul prim-ministru Victor Ponta spune, din nou, o minciuna, mizand pe faptul ca memoria colectiva nu se activeaza si ca oamenii sunt obisnuiti sa aiba incredere in ceea ce declara un prim-ministru. Pentru a justifica gestul, greu calificabil pentru un inalt oficial al statului, de a nu mai raspunde la apelurile telefonice ale presedintelui Romaniei, domnul prim-ministru Victor Ponta spune ca s-a suparat pe declaratiile domnului presedinte referitoare la tragicul accident din Muntenegru din data de 23 iunie 2013", afirma Oprea, intr-o declaratie transmisa agentiei Agerpres.

El reaminteste faptul ca singurele reactii publice ale presedintelui cu privire la accidentul din Muntenegru au fost un mesaj de condoleante, o declaratie la un post TV si o scurta referire cu prilejul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

"Singura referire care l-ar putea deranja pe domnul prim-ministru Victor Ponta este cea potrivit careia domnul presedinte a aflat despre accident imediat ce acesta a avut loc, iar domnul prim-ministru, care, in acel moment, juca baschet, sustine ca a fost doar informat cateva ore mai tarziu. Este regretabil ca un prim-ministru ascunde, printr-o minciuna spusa public, o astfel de greseala sau incapacitatea aparatului propriu de lucru de a reactiona la timp in situatii de criza. Domnul prim-ministru Victor Ponta urmareste, in mod evident, sa creeze un blocaj institutional, crezand ca, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciuna si prin nerespectarea angajamentelor fata de populatie. Un prim-ministru responsabil ar fi recunoscut greseala si ar fi sanctionat vinovatii din propriul aparat de lucru", puncteaza Oprea.

Presedintele Traian Basescu a vorbit miercuri, la Fundulea, despre situatia din agricultura, mentionand ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre problemele din acest domeniu pentru ca acesta nu-i raspunde la telefon.

"Nu-mi raspunde la telefon", a spus Basescu, cu referire la premierul Ponta.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat, in debutul sedintei de Guvern de miercuri, ca presedintele Traian Basescu se ocupa de "sabotarea" Executivului, el aratand ca nu vorbeste la telefon cu "oameni neseriosi".

Victor Ponta a precizat ca relatiile sale institutionale cu Parlamentul si Presedintia sunt bune, in sensul in care transmite oficial documente si i se raspunde la acestea.

"La telefon nu vorbesc cu oameni neseriosi. Vorbesc doar cu oameni seriosi, cu care daca vorbesc ceva la telefon se si intampla. Nu m-am asteptat ca presedintele sa se planga printr-o expresie celebra ca 'primul-ministru nu vrea sa vorbeste cu noi'. Eu vorbesc cu institutiile statului. Cu toate colaborez. In rest frustrarile diverselor persoane sunt mai putin importante", a afirmat premierul.