Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus de Dan Sova, a depus o plangere penala la DNA in cazul pierderii contractului original cu Bechtel. Potrivit unui comunicat al structurii conduse de Sova, plangerea nu e indreptata impotriva unei persoane anume, DNA fiind in masura sa cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului.

Reamintim ca pe 7 august Anca Boagiu a depus plangere penala la Parchetul ICCJ impotriva ministrului Dan Sova, acuzandu-l ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003 pentru a-l apara pe fostul premier.

Saptamana trecuta, ministrul Dan Sova a sustinut ca desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat in 2003, nu s-a facut pentru ca nu s-a gasit, la Ministerul Transporturilor, varianta originala, in replica, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu precizand ca documentul se afla la etajul 2, camera 58.

Dan Sova a anuntat, in urma cu o saptamana, ca documentul original nu poate fi gasit, el aratand ca acesta este motivul pentru care contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat si adaugand ca prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.