Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, sustine ca este "o mare minciuna" afirmatia potrivit careia seful statului ar fi cerut Guvernului un avion gratis in cazul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioaba.

"Este o mare minciuna afirmatia potrivit careia domnul presedinte Traian Basescu ar fi cerut Guvernului un avion gratis pentru aducerea in tara a domnului Florin Cioaba", a declarat, luni, pentru Agerpres, Bogdan Oprea.

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara, intr-o emisiune televizata, ca presedintele Traian Basescu l-a sunat pe ministrul de Interne in cazul Cioaba, seful Executivului aratand ca el nu a fost de acord sa fie folosit avionul SMURD decat pentru cazuri speciale.

"Daca vorbim de cazul acesta: domnul presedinte l-a sunat pe ministrul de Interne, pe mine nu m-a sunat ca nu mai vorbim si a cerut sa intre in acea procedura. Stiti, SMURD are un avion. Eu am spus domnule nu sunt de acord sa folosim avionul SMURD decat pentru cazuri speciale. Daca familia suporta costul evident ca sunt de acord. Nu este vorba ca a sunat presedintele, ci pur si simplu ca noi avem un avion, din toamna o sa mai avem inca un avion medical in afara de elicopterele care functioneaza in tara. Fiecare viata este importanta, dar cand esti in pozitia de a avea anumite resurse materiale incerci sa le dramuiesti rational si cu bun simt, nu ca te suna presedintele. Putea sa sune si puteau sa sune si alti presedinti", a spus Victor Ponta.