Dan Voiculescu cere deschiderea unei dezbateri la nivel european pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, dupa ce presa a relatat cazul unui barbat din Buzau care si-a violat fetita in varsta de un an si zece luni.

"Europa este, indiscutabil, un avanpost al drepturilor si libertatilor cetateanului. Insa mai este cetatean si om un tata capabil sa-si agreseze sexual propriul prunc? Mai poate fi protejata o umanitate care este, in fapt, inumana? Sunt intrebari pe care spiritul conservator ar trebui sa le ridice in Parlamentul European", scrie Dan Voiculescu, pe blogul lui.

Acesta noteaza ca o astfel de dezbatere nu poate fi purtata decat la nivel european, in conditiile in care "limitarea temei exclusiv la Romania - asa cum s-a intamplat pana acum - e doar o amagire populista, pentru ca o schimbare de viziune asupra subiectului poate sa plece numai de la Bruxelles".

La inceputul lunii august, un barbat de 45 de ani din judetul Buzau, acuzat ca si-a agresat sexual fiica in varsta de un an si zece luni, a fost retinut de politisti si internat in Spitalul de Psihiatrie Sapoca, pentru efectuarea unei expertize neuropsihiatrice, relata Mediafax.

Potrivit comisarului sef Florina Crucianu de la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Buzau, lo femeie a reclamat la Politie ca in 30 iulie concubinul sau, aflat in stare avansata de ebrietate, a agresat-o sexual pe fiica lor in varsta de un an si zece luni.

"Gestul de neimaginat al tatalui care si-a violat propriul copil de numai doi ani a reusit sa stupefieze, sa dezguste si sa revolte pe toata lumea. Sunt - spun parlamentarii conservatori - culpe atat de grave incat abolesc conditia umana a faptuitorului, iar mutilarea sexuala a unui copil nevinovat nu poate fi decat fapta unui bolnav incurabil, care va ajunge doar cativa ani in inchisoare, pe banii contribuabilului, apoi va reveni in societate si va recidiva", argumenteaza Dan Voiculescu, pe blogul lui, unde adauga ca parlamentarii conservatori au luat decizia de a pregati pentru alegerile euro-parlamentare o platforma electorala care propune o discutie majora asupra pedepsei cu moartea in cadrul Uniunii Europene.