Liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, ii cere presedintelui PNL, Crin Antonescu, sa ia "deciziile corecte care se impun" in cazul sefului CJ Ilfov, Marian Petrache, iar acestuia din urma sa raspunda acuzatiei privind suspiciunea de "fals in inscrisuri", anunta Mediafax.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

"Referitor la alegatiile domnului Petrache, nu pot spune decat ca dumnealui ar trebui sa se grabeasca sa raspunda suspiciunii de fals in inscrisuri de la CJ Ilfov, prin faptul ca a semnat o dispozitie de inlocuire a sa, pe perioada concediului, de catre Cristina Manicea, care nu mai este vicepresedinte al CJ Ilfov, prin votul majoritatii consilierilor judeteni", precizeaza Firea intr-un comunicat difuzat vineri.

Firea sustine ca dupa ce sunt lamurite "aceste aspecte cu caracter penal" este deschisa sa discute si despre miza schimbarii majoritatii in CJ Ilfov, despre care Petrache afirma ca ar fi controlul asupra Societatii de Apa si Canal.

Gabriela Firea mai afirma ca noua majoritate de la nivelul CJ a solicitat transparenta asupra cheltuielilor efectuate, dar a obtinut un refuz din partea sefului CJ.

"Pe domnul Petrache il deranjeaza faptul ca azi 17 consilieri judeteni au adoptat o rezolutie, la solicitarea mea, ca senator de Ilfov, care a fost transmisa vicepremierului Liviu Dragnea, prin care presedintele CJ trebuie sa faca, de acum, dovada consultarii autoritatilor publice locale din Ilfov, atunci cand propune alocarea fondurilor pentru continuarea investitiilor de infrastructura. Pana acum, a afirmat ca sunt banii lui si ii imparte cum vrea (...) Domnul Petrache trebuie sa inteleaga faptul ca nu traim in jungla, legea si normativele sunt valabile si pentru el, nu doar pentru alti cetateni", a mai declarat Firea.

Senatorul PSD catalogheaza drept "hilara" acuzatia lui Petrache privind promisiunea sa de a nu sprijini convocarea unei sedinte a CJ in perioada de concediu.

In plus, ea ii imputa lui Petrache faptul ca a folosit sprijinul PDL in Ilfov pentru a schimba viceprimarul PSD de la Afumati cu unul din partea PNL si afirma ca este o situatie in care "hotul striga hotii".

"Ca o sustinatoare a USL-ului la nivel national, mi-as dori ca presedintele PNL Crin Antonescu sa ia deciziile corecte, care se impun, fata de un presedinte de filiala care nu face cinste, prin comportamentul sau, PNL-ului in particular si USL-ului in ansamblul sau. Probabil aceasta este si agenda dlui Petrache: sa distruga USL-ul! S-a comportat ca un dusman, nu ca un partener, cu toti cei de la PSD, in ciuda eforturilor mele de conciliere", conchide Gabriela Firea.

Presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache (PNL), a declarat vineri ca liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, este "ipocrita" si ar fi furat "modelul lui Basescu", deoarece i-a spus ca nu va sustine convocarea unei sedinte a CJ cat timp el se afla in concediu.

Petrache a fost intrebat cum vede acuzatiile pe care i le-a adus prefectul de Ilfov in sedinta extraordinara a CJ Ilfov, convocata vineri in absenta sa.

"Probabil ca au furat modelul domnului Basescu. Cand vin din concediu, o sa fac o conferinta de presa si o sa inteleaga lumea despre ce e vorba. (...) Principalul motiv e altul, majoritatea nu se creeaza pentru a schimba un vicepresedinte, asa cum a spus doamna Firea, care minte cu o nonsalanta greu de imaginat", a raspuns Petrache.

El a sustinut ca adevaratul scop il reprezinta controlul asupra societatii de apa si canal din Ilfov.

"Eu am masterplan de 366 de milioane de euro si licitatia facuta la spitalul judetean de 20 de milioane de euro. N-au facut nimic de 23 de ani si baietii astia se gandesc ca banii astia sunt folositori la ceva, daca tot nu au fost in stare sa faca nimic. Acum le surade ideea", a sustinut presedintele CJ Ilfov.

"Ei in aceasta sedinta si-au aratat adevaratele intentii. (...) Eu am vorbit cu ea (Gabriela Firea - n.r.) - ca sa vedeti cat de ipocrita - am vorbit si am intrebat-o ᅡ Aveti vreun gand sa faceti vreo sedinta cat eu plec in concediu?ᅡ. ᅡNu, te asteptamᅡ. Ca ei au fost plecati in concediu, si ea a fost plecata in concediu", a explicat Petrache.

In sedinta extraordinara de vineri a Consiliului Jutedean Ilfov, de la care au lipsit atat Marian Petrache cat si consilierii din partea PNL, au fost operate o serie de schimbari in cadrul consiliilor de administratie ale mai multor institutii aflate in subordinea CJ Ilfov, in majoritatea cazurilor fiind numiti consilieri din partea PDL. La reuniune au luat parte 17 consilieri ai PSD, PDL si UNPR, din totalul de 28 de membri ai CJ.

Consiliul Judetean Ilfov s-a intrunit, vineri dimineata, in sedinta extraordinara, in absenta sefului institutiei, Marian Petrache (PNL), aflat incepand de astazi in concediu si pe care prefectul il acuza de fals in inscrisuri, pentru ca si-a desemnat inlocuitor un vicepresedinte demis de CJ.

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache (PNL), se afla in concediu incepand de vineri.

In absenta acestuia, vineri dimineata, Consiliul Judetean Ilfov s-a intrunit intr-o sedinta extraordinara, pentru a analiza o serie de documente adoptate in sedinta precedenta a CJ.

Astfel, a fost luata in discutie decizia de revocare din functie a vicepresedintelui CJ Cristina Manicea, membru PNL, ca si Petrache.

Secretarul Consiliului Judetean a precizat ca documentul de revocare din functie a lui Manicea nu i-a fost adus la cunostinta acesteia, intrucat hotararea Consiliului Judetean din 2 august nu a fost semnata de Marian Petrache.

Pe de alta parte, secretarul CJ a mentionat ca Petrache a semnat o dispozitie prin care in perioada 9-16 august Manicea este desemnata sa indeplineasca atributiile presedintelui Consiliului Judetean, in calitatea sa de vicepresedinte.

Prefectul de Ilfov, Speranta Cliseru, a luat cuvantul subliniind ca situatia este una care depaseste cadrul legal.

Ea a sustinut ca a fost comis un fals in inscrisuri, motiv pentru care va sesiza toate organele care ar urma sa analizeze caracterul penal al dispozitiei lui Petrache.

De asemenea, prefectul de Ilfov a precizat ca va ataca aceasta dispozitie, care ar urma sa fie suspendata cel mai probabil incepand de luni.

Sedinta extraordinara de vineri a CJ Ilfov a avut loc in contextul scandalului din USL Ilfov declansat tocmai de inlocuirea din functia de vicepresedinte CJ a liberalei Cristina Manicea. In ultimele saptamani, intre Marian Petrache (PNL) si presedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a existat un schimb dur de replici si acuze.

"Eu intampin dificultati fantastic de mari din partea PSD. Nu m-am intalnit cu cei de la PSD dupa puciul pe care l-au facut in Consiliul Judetean si nici nu o sa cer mediere de la centru. Doamna Firea face comentarii, dar aveti rabdare ca adevarul va iesi la lumina. Ii las sa faca ce vor ei, am rabdare, dar cand va veni momentul potrivit voi spune adevarul. Dupa parerea mea nu doamna Firea conduce, doamna Firea face ce i se spune", a declarat joi pentru "Gandul" presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Petrache lansa si o ipoteza cu bataie mai lunga: "Daca aceste conflicte se repeta in mai multe judete, inseamna ca intra intr-o strategie, dar nu e a PNL".

Cei din PSD sustin ca postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean le revenea conform protocolului USL.

"Conform Protocolului USL, cele doua posturi de vicepresedinte al CJ apartineau de drept PSD, presedintele CJ fiind din partea PNL (Marian Petrache), dar acum un an, PNL a impus-o pe doamna Cristina Manicea, din partea PNL, incalcand protocolul USL national si judetean. PSD Ilfov nu a rupt protocolul cu partenerii din USL la nivelul judetului, ci doar colaborarea cu presedintele CJ, Marian Petrache (si presedinte PNL Ilfov) care, oricum, nu ne-a considerat niciodata parteneri egali, ci eventual ruda saraca, desi a ajuns presedinte al CJ si cu voturile, si nu putine, ale PSD, liberalii fiind a treia formatiune politica din judet, ani la rand", a fost replica PSD Ilfov, organizatie condusa de Gabriela Firea.