Masurile pe care le asteapta publicul de la PNL "nu sunt in nici un caz cele de majorare a taxelor, intr-o formula simplista, atata vreme cat exista atata evaziune fiscala". O spune, intr-un interviu la RFI, fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu. El se teme ca PNL va fi sanctionat de alegatori in 2014.

In opinia lui Calin Popescu Tariceanu, "exista un risc, fara indoiala. Mai ales daca astfel de masuri vor fi adoptate, daca ele nu vor fi clar explicate si justificate, daca se poate produce o justificare si chiar si in aceste conditii, nu m-ar mira sa existe o sanctionare din partea electoratului si mi-e teama ca aceasta sanctiune sa nu vizeze cu precadere Partidul National Liberal, de la care exista o serie de asteptari".

"Noi totusi trebuie sa venim in intampinarea publicului care ne-a votat, in intampinarea electoratului cu masurile pe care le asteapta de la noi. Masurile pe care le asteapta publicul de la noi nu sunt in nici un caz cele de majorare a taxelor, intr-o formula simplista, as spune, atata vreme cat exista atata evaziune fiscala. Cred ca fiecare cetatean de rand cand vede ca in stanga lui si-n dreapta lui sunt unii care scapa la plata taxelor si el se conformeaza, nu va fi deloc bucuros sa suporte o sarcina suplimentara de taxe si de impozite. Si sigur ca acest lucru il va putea duce in situatia sa ne aplice o sanctiune la vot", crede fostul premier liberal.

Continuarea pe www.rfi.ro.