Organizatia "PES activists" din cadrul Partidului Social Democrat declara ca o sustine pe europarlamentarul PSD Corina Cretu si condamna "incursiunea ilegala in viata personala a acesteia", se arata intr-un comunicat de presa citat de Mediafax.

"Organizatia PES activists Romania se declara impotriva difuzarii publice a informatiilor legate de viata personala a doamnei europarlamentar Corina Cretu. Data fiind originea acestor informatii, provenite dintr-o incursiune ilegala in mailurile private ale unor persoane, consideram nedemn si injust difuzarea informatiilor pe canalele de media", se afirma intr-un comunicat al organizatiei.

De asemenea, PES activists apreciaza ca "aceste informatii personale nu pot stirbi reputatia doamnei Corina Cretu si rezultatele pozitive pe care aceasta le-a avut in diferitele demnitati publice".

"Doamna Corina Cretu este un europarlamentar cu rezultate si consideram nedrept ca aceste date personale sa fie folosite intr-o campanie de defaimare personala. Organizatia PES activists Romania o asigura de intreg sprijinul pentru continuarea proiectelor incepute", se mai adauga in comunicatul mentionat.

Amintim ca fostul secretar de Stat american Colin Powell a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu, dupa ce un hacker a postat un link spre o corespondenta prin e-mail intre cei doi pe pagina sa de Facebook, insistand ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma, scrie presa internationala. Potrivit mai multor publicatii, intre care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News si postului american de televiziune Fox News, fostul general a raspuns joi unor intrebari din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmand ca nu si-a inselat sotia - cu care este casatorit de aproximativ 50 de ani - cu Cretu, in prezent europarlamentar PSD, dupa ce e-mailuri "de natura foarte personala" au fost facute publice, scrie Mediafax.

Eurodeputatul PSD Corin Cretu afirma ca unele dintre fotografiile publicate de site-uri din tara si care i-au fost furate din contul sau personal de e-mail nu au niciun fel de legatura cu ceea ce se numeste corespondenta sa cu fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell.