Presedintele filialei Botosani a Partidului National Liberal, Florin Turcanu, a anuntat, miercuri dupa-amiaza, ca liberalii nu vor nominaliza o alta persoana pentru functia de viceprimar al municipiului, dupa demisia lui Viorel Iliuta.

"Primaria Botosani poate functiona si intr-un viceprimar. Liberalii nu mai au o persoana de sacrificiu in echipa Portariuc", a declarat, pentru Agerpres, Florin Turcanu.

Liderul local al PNL l-a acuzat pe primarul de Botosani, Ovidiu Portariuc, care este si presedinte executiv al organizatiei judetene a Partidului Social Democrat (PSD), ca se comporta "ca pe mosia personala".

"PNL nu poate sa mai lase un viceprimar care sa fie desconsiderat, jignit in fiecare zi. Am suportat un an. Este deja foarte mult", a adaugat Turcanu.

Viceprimarul municipiului Botosani, Viorel Iliuta, care este si presedintele filialei municipale a PNL, si-a anuntat, miercuri dupa-amiaza, demisia din functie. El a decis sa renunte, incepand cu 1 august, la mandatul de consilier si, implicit, de viceprimar.

Decizia a fost luata in urma divergentelor cu primarul municipiului, Ovidiu Portariuc.