Sorin Rosca Stanescu s-a lansat intr-un nou atac impotriva guvernului condus de Victor Ponta, pe care il acuza de "practici daunatoare si periculoase pentru democratie" si sustine ca executivul s-ar putea confrunta "cu un boicot explicit" al Parlamentului.

Sorin Rosca Stanescu, cand USL era in opozitieFoto: Agerpres

"Atrag din nou atentia asupra unor practici daunatoare si periculoase pentru democratie, de care se face vinovat, in mod constant, Guvernul USL condus de premierul Victor Ponta. Ma refer la respingerea cvasigenerala a proiectelor de legi initiate de parlamentari ai diferitelor partide", scrie senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu, intr-o declaratie politica postata pe blogul lui.

Acesta argumenteaza prin faptul ca, in urma cu o saptamana, Guvernul a dat aviz negativ "pentru nu mai putin de 19 proiecte de legi, neexistand nicio situatie de aviz favorabil". In plus, in ultima sedinta de Guvern, s-a dat aviz negativ pentru alte 18 proiecte de acte normative.

Rosca Stanescu se declara consternat de "acest dispret constant manifestat fata de puterea legislativa".

"Nu pot decat sa prezum ca la originea acestor avize negative in serie stau nu ministrii, nu membrii cabinetului si cu atat mai putin premierul, cat birocratii din subordine. Acestia fiind primii vinovati pentru dispretul manifestat fata de munca parlamentarilor, guvernantii fiind doar cei responsabili politic pentru a aproba, in mod mecanic, asemenea solutii si nu inteleg pericolul real, vizand golirea de continut a actului democratic", crede senatorul PNL.

"Daca Guvernul Ponta persista in asemenea practici, ar putea sa se vada confruntat, in viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor", incheie acesta.

Sorin Rosca Stanescu a declansat, la jumatatea lunii mai, cea mai grava criza din USL, ajungandu-se inclusiv la amenintarea cu ruperea aliantei, daca senatorul liberal nu este dat afara din PNL. Amenintarea a venit din partea socrului primului ministru, Ilie Sarbu, dupa ce Sorin Rosca Stanescu criticase dur PSD-ul condus de Victor Ponta.

Intrebat la B1 TV daca se asteapta la repercusiuni, S.R. Stanescu a precizat ca nu este vorba de "un atac la persoana dl Ponta", fiind vorba de "o discutie de principiu" in urma careia primul ministrul "sa inteleaga de ce avem Parlament".