Presedintele Traian Basescu participa, duminica, la sarbatoarea "Sus pe muntele din Jina", in judetul Sibiu. Seful statului i-a spus unui localnic ca i-ar invata pe copii cele zece porunci, deoarece asa ar trebui sa faca toti parintii "de isprava". El le-a mai spus ciobanilor din Marginimea Sibiului ca Guvernul ii incurca, adaugand ulterior catre presa ca politicienii nu au ce cauta la Jina, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Basescu, Guvernul mai mult i-a incurcat pe oieri. El s-a aratat impresionat de bogatia ciobanilor din Marginimea Sibiului. "Aceasta, bogatia, e datorita muncii lor, nu datorita Guvernului si autoritatilor", a afirmat seful statului.

Presedintele si sotia sa au ajuns duminica la amiaza la sarbatoarea de la Jina, unde se afla aproximativ 15.000 de oameni, potrivit primarului localitatii.

In timpul sedintelor foto cu oamenii, presedintele a primit in dar de la un localnic un clop, palarie specifica ciobanilor din Marginimea Sibiului, pe care a promis ca o sa o poarte.

"Nu am vrut sa-mi termin mandatul fara sa vin la Jina. Acum doi ani nu am putut veni cand am fost invitat", a precizat Traian Basescu.