Gheorghe Funar a fost exclus din Partidul Romania Mare, potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul ziarului "Tricolorul" in care fostul primar al Clujului este numit "dement", "individ de o murdarie fara margini", "sferto-doct" sau "canalie" si acuzat ca vrea sa vanda partidul "batrinei caiafe securiste Dan Voiculescu, care e cu ambele picioare in puscarie".

Gheorghe FunarFoto: AGERPRES

Intr-un lung comunicat semnat "Biroul de presa al PRM", datat 25 iulie 2013 si scris in stilul inimitabil al lui Vadim, Funar este acuzat ca a "tradat Miscarea Nationala". In plus, Funar ar fi nu "numai dement - el e si un individ de o murdarie fara margini fiindca, dupa ce a fost luat de la pensie si facut senator (4 ani), milogindu-se ca si insuportabila lui nevasta (care, cu ani in urma, isi reclama barbatul, telefonic, chiar la Tribun!) sa capete o functie banoasa, cu masina la scara, aceea de consilier la Curtea de Conturi a Romaniei (6 ani) - acum musca mina care l-a scos din izolarea lui provinciala, intr-un oras unde vopsise pina si cosurile de gunoi in￯ Tricolor (?!)".

In acest comunicat se sustine ca "sleahta de impostori, condusa de fostul colonel de Securitate Dumitru Badea, care a falsificat stampilele si documentele PRM, incearca sa puna fomatiunea noastra la picioarele altui fost colonel de Securitate, Dan Voiculescu, dar nu pe gratis - ci contra sumei de 2.000.000 de euro".

Iata cateva pasaje din acest comunicat:

  • Inca o aberatie iesita din creierul bolnav al acestui specimen si care risca sa faca PRM-ul de risul lumii: afirmatia ca 'Isus Christos era pui de geto-dac' (?!), preluata dintr-o maculatura despre 'aventura' Fecioarei Maria cu un... trac (?!).
  • Numitul Funar a imbatrinit urit si el trebuie tratat ca un ciumat. El are idei putine si fixe, dar se crede destept foc, ba chiar si￯ profesor universitar, cind singurul produs al muncii sale sint niste texte prolixe si agramate, pe care dl. Vadim i le publica in presa lui ca sa-i satisfaca acea glanda a paranoiei.
  • In ceea ce priveste agitatia stupida a haitei de carieristi si de rataciti, care incearca sa faca Alba-Neagra la Alba-Iulia, ea ne provoaca si mila, si sila. La un partid de 300.000 de membri e posibil sa existe citeva sute de zapaciti, cu palinca-n nas, pe vreme caniculara. Nu ia nimeni in seama aceste rebuturi umane.
  • Partidul Romania Mare e unit in jurul presedintelui ales la nu mai putin de 5 Congrese si reconfirmat, in mod statutar, prin votul unanim al celor peste 1.200 de delegati la Congresul Extraordinar din 20 iulie a.c.
  • Adio, Gh. Funar! Ti-ai mincat omenia si o sa te scuipe lumea pe strada in Clujul pe care l-ai facut 'oaia neagra' a Romaniei! Fata de o canalie ca tine, Marko Bela si Gyorgy Frunda par niste gentlemani. N-ai decit sa-i faci cizmele batrinei caiafe securiste Dan Voiculescu, care e cu ambele picioare in puscarie.

Contactat de gandul, Gheorghe Funar a declarat: "Ce sa zica si el, imi face nevasta carierista, ca sa puna de-un divort. Am aflat si eu ca azi m-a exclus din partid. Asa o fi vrut muschiul si pixul lui, ca Biroul nu s-a intalnit. O aberatie, evident. Mi-a reprosat ca nu zambesc, in conditiile in care tara este jefuita si se intampla ce se intampla, si ca am afirmat ca Iisus Hristos nu era evreu, ci pui de dac. Pai, nu spune el in Biblie: Evreii nu fac parte din turma mea?! Asa spune".

La jumatatea lunii, reprezentanti din 24 de organizatii judetene ale PRM au decis revocarea, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului National, presedintelui partidului Corneliu Vadim Tudor si a conducerii PRM, C.V. Tudor declarand in schimb ca reuniunea e nestatutara, ilegala.

Gheorghe Funar, pana in prezent secretar general al PRM, a declarat, pentru Mediafax, ca in cadrul reuniunii Consiliul National s-a decis, cu participarea a 24 de organizatii judetene ale PRM, modificarea si completarea statutului partidului.

"Ce au facut ei acolo e nestatutar, e total ilegal, (...) pretind ca sunt sefi de filiale, nu sunt asa ceva (...). Pe mine nu ma poate inlocui nimeni din aceasta functie, chiar si numai pentru simplul motiv ca sunt presedintele fondator al partidului si marca PRM e inregistrata la OSIM pe numele meu", a spus atunci Corneliu Vadim Tudor.

"Nu sunt statutari, e Funar acolo si mi-a zis despre ce e vorba (...), ca sa faca ei o plenara a Consiliului National trebuia sa adune 26 de presedinti de filiale", a adaugat el.

Corneliu Vadim Tudor a sustinut totodata ca este vorba de "o facatura", in spatele careia s-ar afla PSD.