"Vasile Blaga nu e in stare sa unifice, este un factor de diviziune. Daca Eugen Tomac este presedintele noului partid Miscarea Populara este gratie marginalizarii cu injuraturi, in stil romanesc, badaranesc, mitocanesc, a tuturor celor care nu l-au sustinut pe Blaga. Este rezultatul unei atitudini sinucigase". Declaratiile au fost facute, la RFI, de catre deputatul PDL Theodor Paleologu.

Eugen Tomac este presedintele interimar al partidului Miscarea Populara. Deputatul a anuntat ca si-a dat demisia din PDL.

Theodor Paleologu spune ca "la Congresul PDL, el (Eugen Tomac-n.r.) a fost faultat intr-un mod absolut scandalos si total necolegial de catre actuala echipa de conducere. Erau in competitie Eugen Tomac si Cristina Traila pentru pozitia de secretar executiv pentru relatii internationale. Era evident pentru absolut oricine ca Eugen Tomac era omul potrivit la locul potrivit. A fost dat la o parte in mod necolegial si absolut inadmisibil, asa ca sa nu ne miram ca acum este presedintele noului partid infiintat. Iata unde duce aceasta atitudine inchisa, de excluziune a celor care nu sunt entuziastii actualei echipe".

"Blaga nu e in stare sa unifice"

Theodor Paleologu apreciaza ca "PDL ar trebui sa caute uniunea" cu Miscarea Populara. "Intr-o logica sanatoasa, trebuie sa ne unim impotriva Guvernului USL, sa avem o lista comuna la alegerile europene, dar e clar, pe zi ce trece e mai clar ca Vasile Blaga nu e in stare sa unifice, ca este un factor de diviziune. Daca Eugen Tomac este presedintele noului partid Miscarea Populara este gratie atitudinii avute la Congresul din urma, atitudine confirmata in lunile care au urmat, aceasta excludere, marginalizare cu injuraturi, in stil romanesc, badaranesc, mitocanesc, a tuturor celor care nu l-au sustinut pe Vasile Blaga. Asa ca este rezultatul unei atitudini sinucigase, dupa parerea mea", declara deputatul.

Continuarea pe www.rfi.ro.