Presedintele Traian Basescu fie vrea sa-i intinda o capcana premierului, in calitatea acestuia de ministru interimar al Transporturilor, fie vrea sa se implice in privatizarea CFR Marfa. Iata ce spune, la RFI, Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta. Asta in conditiile in care presedintele amana acceptarea liberalului Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor.

Gyorgy Frunda afirma ca "politic si juridic, ca finalitate, decizia Guvernului pana la urma trebuie sa fie acceptata de catre presedinte, chiar daca el nu este de acord cu numirea unui ministru, in speta a domnului Silaghi si respinge numirea acestuia, Guvernul poate face a doua oara aceeasi numire si atunci presedintele nu are incotro".

"Cred ca presedintele Basescu, asa cum s-a aflat, vrea ca domnul Silaghi sa ajunga ministru cat mai tarziu si vrea, asa cum a si declarat-o, ca privatizarea CFR-ului sa fie facuta de catre ministrul interimar. Ce se ascunde in spatele acestei dorinte, ce carti are in maneca, asta nu stiu, dar e probabil, cunoscand personalitatea presedintelui republicii, sa-i intinda o capcana premierului sa ia o anumita decizie, in calitate de ministru interimar al Transporturilor sau sa ia o decizie pe care sa o discute si sa ajunga la un compromis cu el", apreciaza consilierul onorific al premierului.

Continuarea pe www.rfi.ro.