Premierul Victor Ponta a anuntat ca a semnat duminica propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor, potrivit Mediafax. Seful Guvernului pleaca duminica in Spania, pentru o vizita oficiala. Inainte de plecare, Ponta a anuntat ca a semnat propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor si ca a cerut secretarului general al Guvernului sa trimita documentul la Cotroceni luni dimineata, la prima ora.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sambata seara, ca presedintele Traian Basescu i-a spus ca il lasa pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa.

Tot sambata seara, premierul Ponta a afirmat ca ii va transmite presedintelui Traian Basescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru si ca va astepta un raspuns, adaugand in acelasi timp ca este posibil ca seful statului, prin amanarea acestui raspuns, sa doreasca sa ii faca lui un dosar penal pentru ce anume va face ca ministru interimar la Transporturi.

El a apreciat ca nu are nicio logica sa mai conduca interimar Ministerul Transporturilor 45 zile, deoarece banii pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa trebuie platiti la 60 zile de la semnarea contractului.

Ponta a precizat ca activitatea la Ministerul Transporturilor va fi coordonata de secretarul de stat Cristian Ghibu, pe care el, ca prim-ministru si ministru interimar, il va gira si pentru care isi va asuma raspunderea.