Presedintele Traian Basescu apare, in fotografii publicate pagina sa oficiala de pe Facebook, tinand in brate o pisica, iar una din imagini e insotita de mesajul "cu pisicutzu", fotografia starnind comentarii si trimiteri la apelativul "pisicut" pe care seful statului l-a folosit referitor la premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele Traian Basescu apare, duminica, pe pagina oficiala a sustinatorilor sai de pe Facebook, "Alaturi de Presedintele Nostru", tinand in brate si mangaind o pisica alba, iar una dintre imagini este insotita de mesajul "cu pisicutzu". Mesajul si fotografiile i-au facut pe multi dintre sustinatorii lui Traian Basescu de pe aceasta pagina sa posteze mesaje in care intreaba cum se numeste pisicutul. "Cum il cheama? Ponta?", "l-a prins pe Felix...motanul" sau "Felix Motanul" sunt cateva dintre mesajele postate de diferiti internauti la cele doua fotografii.

Comentariile fac trimitere la apelativul "pisicut" pe care seful statului l-a folosit in 2012 intr-o descriere a lui Victor Ponta, dar si la numele de cod "Felix" pe care l-ar fi avut Dan Voiculescu ca posibil colaborator al Securitatii.

In anul 2012, Traian Basescu declara, intr-o emisiune televizata, ca Victor Ponta se comporta "ca un pisicut" in intalnirile pe care le are cu el.

Traian Basescu a petrecut noaptea de sambata spre duminica la o pensiune de trei margarete din comuna Vidra, din Muntii Apuseni, pensiune care are ca mascote doua pisici albe.

  • Basescu la Targul de Fete

Duminica, seful statului a participat la Targul de Fete de pe Muntele Gaina. El a plecat, in aceasta dupa-amiaza, de la Targul de Fete de pe Muntele Gaina, dupa ce a facut o baie de multime, a cantat, alaturi de alti participanti, "Noi suntem romani" si a primit diverse obiecte artizanale si palinca traditionala de la comerciantii prezenti la eveniment, potrivit Mediafax.

El a petrecut, duminica, aproximativ doua ore la Targul de Fete de pe Muntele Gaina, unde a facut o baie de multime, s-a fotografiat si salutat cu participantii si chiar a glumit despre amintirile pe care le are de la editiile anterioare ale evenimentului la care a participat. Basescu a povestit ca a "targuit-o" aici pe sotia primarului din Arad, Gheorghe Falca, in 2002, cei doi fiind finii de cununie ai sefului statului.

Traian Basescu a vizitat targul mesterilor populari organizat in cadrul evenimentului si a primit cadouri constand in obiecte artizanale traditionale, dar si o sticla de palinca, in interiorul careia era realizata o sculptura din lemn.

Seful statului a asistat si la o parte din spectacolul de muzica populara organizat in cadrul manifestarilor, stand in multime, in apropierea scenei, iar la un moment dat si-a pus la gat o esarfa tricolora si a cantat impreuna cu oamenii "Noi suntem romani".

Basescu a dorit sa isi cumpere o clatita de la taraba unui producator local, insa acesta i-a oferit-o gratuit.

Presedintele Traian Basescu a declarat, inainte de a pleca de la Targul de Fete, ca aceste evenimente traditionale trebuie pastrate.

Traian Basescu a plecat dupa ora 13.00 de pe Muntele Gaina, dar nu a spus unde urmeaza sa mearga din judetul Alba.

Targul de Fete de pe Muntele Gaina, un platou montan aflat la aproape 1.500 de metri altitudine, este cea mai mare sarbatoare populara in aer liber din Romania.

Presedintele Traian Basescu a ajuns pe platoul montan de pe Muntele Gaina in jurul orei 11.00 si imediat ce a coborat din masina a fost inconjurat de zeci de persoane, unele dintre acestea solicitandu-i sa faca fotografii sau dorind doar sa ii stranga mana.

Traian Basescu a vorbit cu participantii, insa a refuzat de mai multe ori sa raspunda unor intrebari ale jurnalistilor prezenti la eveniment.

Seful statului a urcat apoi pe jos pana la Crucea Iancului, unde a depus o coroana de flori din partea Presedintiei Romaniei. Acolo, autoritatile locale si judetene din Alba au organizat duminica dimineata un ceremonial in cadrul caruia a avut loc o slujba Te Deum si reprezentantii institutiilor au depus coroane de flori.