Presedintele Traian Basescu si liderul PNL Crin Antonescu au avut o intalnire sambata dimineata, la Palatul Cotroceni, dupa ce seful statului a spus vineri ca doreste sa discute cu presedintele PNL despre nominalizarea lui Ovidiu Silaghi pentru Ministerul Transporturilor, anunta Mediafax.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca liderul PNL tocmai a revenit din vizita in SUA.

Conform acelorasi surse, discutia dintre Traian Basescu si Crin Antonescu a fost tete-a-tete.

UPDATE 2: Victor Ponta: Probabil in urma acestei intalniri vom avea o decizie referitoare la viitorul ministru al Transporturilor

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca stie "de o intalnire intre presedintele tarii si presedintele Senatului si probabil ca, in urma acestei intalniri, vom avea o decizie referitoare la viitorul ministru al Transporturilor".

"Propunerea mea o cunoasteti, insa, fiind vorba despre o decizie politica pana la urma, tinand de un minister important, cred ca e un lucru foarte bun ca presedintele tarii si presedintele PNL sa aiba si dansii o discutie pe aceasta tema", a mai declarat Ponta.

Premierul mai precizat ca si el a avut o discutie cu Antonescu, vineri seara, si ca probabil se vor intalni din nou dupa intrevederea acestuia cu Basescu.

UPDATE 1: Relu Fenechiu: Confirm ca astazi este o intalnire Basescu-Antonescu

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, vicepresedinte PNL, confirma ca sambata are loc o intalnire intre presedintele Traian Basescu si Crin Antonescu, el precizand ca, daca seful statului are argumente impotriva numirii lui Ovidiu Silaghi, liberalii vor "regandi" aceasta nominalizare.

"Confirm ca domnul Crin Antonescu va avea astazi (sambata - n.r.) o discutie cu presedintele Traian Basescu", a spus Fenechiu intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Fenechiu a apreciat ca o astfel de discutie este normal sa existe, dar a spus ca nu poate preciza daca aceasta este in desfasurare la aceasta ora si nici ce se va discuta.

Intrebat despre eventuala respingere de catre Traian Basescu a numirii lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, Relu Fenechiu a raspuns: "Daca exista argumente din partea domnului Traian Basescu, vom regandi aceasta nominalizare, daca sunt doar speculatii de presa, nu se pune problema".

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari, ca mai reflecteaza in privinta numirii lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, el precizand ca doreste sa aiba o discutie si cu liderul PNL Crin Antonescu si sa vada daca acesta mentine nominalizarea.

Intrebat despre numirea lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor, presedintele Basescu a raspuns: "Sa vedem, mai reflectez, nu va ascund ca as vrea foarte mult sa discut si cu Crin Antonescu. Inteleg ca se intoarce in acest week-end si as vrea sa gasim o formula care sa fie buna. Voi vedea daca si dansul mentine propunerea, dar as vrea sa discut si cu Crin Antonescu".

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marti, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat joi, intr-o conferinta de presa, pe ce criterii s-a facut desemnarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, el raspunzand: "Pe criteriul ca asa am hotarat in partid". Intrebat care a fost totusi motivatia alegerii acestei persoane, Iohannis a precizat ca Silaghi "a fost un ministru bun".

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca nu a fost inca contactat de catre presedintele Traian Basescu pe tema numirii lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, dar ca asteapta un raspuns, probabil, pana luni, din partea acestuia, fiind pregatit sa il sune el pe seful statului.

"O sa vorbesc cu presedintele si voi propune ministrul dupa ce o sa am o discutie cu domnia sa", a spus Ponta. El a precizat ca il poate suna si el pe seful statului, nefiind o problema de "orgoliu".

In 12 iulie, Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. In aceeasi zi, Fenechiu a demisionat din functia de ministru al Transporturilor.