Deputatul PNL Alina Gorghiu scrie, intr-o postare pe blogul sau, ca in cazul in care se confirma ca Gabriel Plaiasu, numit si demis in decurs de o saptamana de la sefia Oficiului pentru Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a fost declarat incompatibil, in luna aprilie, de o instanta de judecata, decizie ce implica si faptul ca persoana in discutie nu are voie sa detina o functie publica timp de 3 ani, acesta "balba ministeriala" costa gvernul si ii afecteaza imaginea. Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a demis din functie pe Gabriel Plaiasu, la sesizarea premierului Victor Ponta, in conditiile in care acesta nu poate ocupa o functie publica timp de trei ani fiind declarat incompatibil in aprilie 2013. Contactat de HotNews, Varujan Vosganian a confirmat ca l-a demis pe Plaiasu.

"Daca aceste informatii se adeveresc, singurul lucru pe care pot sa-l spun este faptul ce aceasta numire si demisie la minut, aceasta balba ministeriala (nici macar o premiera, pentru ca se tot repeta…) costa guvernul si-i afecteaza imaginea. Ma intreb, totusi, daca cei de la departamentul juridic al ministerului s-au deranjat sa faca o mica documentare inainte sa intocmeasca ordinul de numire si, mai ales, dupa ce au cules informatiile din presa daca au pus vreo intrebare ANI pe subiect? Nu are legatura cu persona numita, este o gafa pe care, daca se confirma, trebuie sa si-o asume cineva…", scrie Alina Gorghiu.

Ministrul Vosganian l-a numit vineri, 12 iulie, pe Gabriel Plaiasu, fost deputat PNL, in functia de sef al Oficiului pentru Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) in locul lui Gabriel Dumitrascu. Numirea s-a facut discret, informatia fiind publicata de HotNews.ro joi, 18 iulie, in jurul pranzului.

Noul sef OPSPI a fost deputat PNL in perioada 2007-2008 si 2008-2012. Interesant este ca in 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca Plaiasu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada in care a fost deputat, detinand simultan calitatea de parlamentar si cea de administrator la la mai multe societati. Plaiasu a atacat in instanta decizia ANI, insa a pierdut toate procesele, ceea ce inseamna, potrivit legii, ca timp de 3 ani incepand din aprilie 2013, data pronuntarii unei sentinte definitive, nu are voie sa detina o functie publica.

Contactat de HotNews, Gabriel Plaiasu a spus ca "Hotararea judecatoreasca face trimitere la functiile publice de natura electiva". La randul sau, ministrul economiei Varujan Vosganian a spus ca va verifica situatia. Trebuie mentionat ca pana la numire in functia de sef, Plaiasu a fost sef adjunct al OPSPI timp de 7 luni.