Vicepresedintele PDL, Sufina Barbu ii cere premierului Victor Ponta sa explice public de ce si-a schimbat atitudinea in ceea ce priveste exploatarea rezervelor de aur de la Rosia Montana si a trecut proiectul pe lista obiectivelor prioritare ale Guvernului. Totodata, Barbu ii cere premierului sa explice si numirea la sefia Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a lui Gabriel Dumitrascu, fost director la Rosia Montana, transmite agentia Agerpres.

Sulfina BarbuFoto: HotNews.ro

''Vreau sa va citesc o declaratie: 'proiectul Rosia Montana va fi in continuare blocat pentru ca nu toti politicienii pot fi cumparati cum sunt cumparati altii din toate partidele'. Cine facea aceasta declaratie in octombrie 2011? Domnul Victor Viorel Ponta cand era in Opozitie. Astazi, acelasi domn, care acum este premier, a introdus proiectul Rosia Montana pe lista proiectelor prioritare ale Romaniei.

PDL ii cere domnului Ponta sa ne spuna public cine l-a cumparat si cu cat pentru deblocarea proiectului Rosia Montana? Plecam de la propria declaratie a domnului Victor Ponta. Deci, conform convingerilor domniei sale, dansul a fost cumparat pentru a fi de acord cu proiectul Rosia Montana", a spus vicepresedintele PDL, intr-o conferinta de presa.

Sulfina Barbu a adaugat ca premierul trebuie sa explice public si numirea la sefia Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a lui Gabriel Dumitrascu, fost director la Rosia Montana.

"Sa ne explice de ce a numit la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie un fost director de la Rosia Montana, pe domnul Gabriel Dumitrascu, care a condus aceasta companie vreme de cinci ani. Trebuie sa explice public prea-cinstitul domn Ponta care ne spunea ca va avea cel mai cinstit Guvern, care au fost resorturile care au stat la baza schimbarii punctului de vedere din octombrie 2011 pana astazi si cum a ajuns un fost sef de la Rosia Montana in Guvernul Romaniei pe o pozitie atat de importanta", a precizat vicepresedintele PDL