Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Ploiesti, ca trebuie analizata foarte serios varianta ca Bucurestiul sa fie inclus in Regiunea Muntenia, el explicand ca un astfel de demers ar fi benefic atat pentru regiune, cat si pentru cetateni, relateaza Agerpres.

"Daca ne uitam la judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ialomita sunt judetele care au fost si sunt in continuare cele mai afectate de Bucuresti. Bucurestiul este un aspirator puternic catre care se duc oameni de inalta calificare din judetele noastre, catre care se duc foarte multe investitii, deci practic ceea ce avem noi ca resurse in judete, ca oameni foarte bine pregatiti se duc catre Bucuresti. Judetele noastre se depopuleaza, sansa de dezvoltare se diminueaza. Sunt doar doua judete care au rezistat acestui aspirator puternic, Prahova si Arges. (...) Si atunci trebuie sa ne gandim serios daca nu cumva, atat pentru regiune, cat si pentru Bucuresti, nu ar fi bine ca Bucurestiul sa faca parte integranta din Regiunea Muntenia, in forma actuala sau in alta forma pentru ca si pentru Bucuresti ar fi important sa aiba unde sa se extinda", a spus Dragnea.

De asemenea, senatorul PSD Gabriela Firea a aratat, in cadrul unei interventii, ca Bucuresti-Ilfov este o zona care trebuie inclusa in Regiunea Sud Muntenia.

"Cred ca si pentru bucuresteni e bine sa nu mai ramana izolati. Au nevoie sa se dezvolte. (...) Cred ca sunt toate sansele ca acest lucru sa se intample", a raspuns Dragnea.

In ceea ce priveste resedinta acestei regiuni, el a spus ca, in urma unui studiu sociologic, Ploiestiul a obtinut primul loc in preferintele romanilor cu un procentaj de 28,1%.

Totodata, vicepremierul a precizat, raspunzand unei intrebari a senatorului Gabriela Firea, ca in conturarea proiectului de regionalizare vor conta criteriile functionale, nu influentele politice.

"Vor conta criteriile functionale care sa ne dea garantia ca acest proiect va ajuta cetatenii. Proiectul pe care (...) il vom pune pe masa va avea la baza doar criteriile functionale, nicio influenta politica. Faza urmatoare va fi faza deciziei politice", a spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea participa, joi, la Ploiesti, la o dezbatere publica privind procesul de regionalizare-descentralizare, la care sunt prezenti si reprezentanti ai administratiei publice locale, judetene, parlamentari din Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, reprezentanti ai societatii civile, ai comunitatii oamenilor de afaceri, ai mediului universitar, ai sindicatelor, precum si ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.