Presedintele Traian Basescu efectueaza, miercuri, o vizita oficiala la Chisinau, in programul acesteia fiind cuprinse intalniri cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leanca si cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman. Potrivit Biroului de presa al Presedintiei romane, la ora 10:00 Traian Basescu va fi primit la resedinta de stat de Nicolae Timofti, moment urmat de convorbiri tete-a-tete si convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale. Cei doi presedinti vor sustine apoi o declaratie de presa comuna.

De la ora 12:00, Traian Basescu va avea convorbiri cu prim-ministrul Iurie Leanca, urmate de o intrevedere cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman.

Din programul vizitei face parte si ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul "Stefan cel Mare si Sfant".

Presedintele Republicii Moldova va oferi in onoarea presedintelui Traian Basescu un dejun oficial la Combinatul de vinuri "Cricova".

Traian Basescu va avea de la ora 16:00 convorbiri cu primarul municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, iar ulterior se va intalni cu presedintele Partidului Liberal-Democrat, Vladimir Filat, presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, precum si cu lideri de opinie si ai societatii civile.