Deputatul PSD, Mihai Sturzu a anuntat intr-o conferinta de presa, ca intentioneaza sa propuna un proiect de lege care sa recunoasca activitatea de voluntariat din timpul studiilor drept experienta profesionala pe modelul UE. Sturze a explicat pentru Hotnews.ro ca legea voluntariatului prevede obtinerea unor certificate care sa ateste practicarea aceastei activitati. Sturzu a precizat ca aceste certificate nu sunt luate in considerare la sistemul de pensii sau cel de asigurari de santate drept vechime in munca.

Reglementarea acestui tip de activitate ofera tineriilor posibilitatea de a le fi recunoacuta experienta profesionala dobandita in timpul studiilor si le usureaza angajarea dupa terminarea studilor a explicat Sturzu.

Sturzu sustine ca s-a consultat cu o serie de ONG-uri si ca va depune proiectul de lege in toamna, la inceputul sesiunii legislative.

"Voi introduce in Parlament, in prima saptamana din septembrie, Legea voluntariatului, si sper sa fie adoptata pana la sfarsitul anului sau sfarsitul acestei sesiuni parlamentare. Aceasta lege reglementeaza voluntariatul in Romania la fel ca in UE, unul dintre beneficiile importante fiind ca perioada de voluntariat din timpul studiilor va fi recunoscuta ca experienta profesionala.

Tinerii vor avea posibilitatea ca, inca din timpul studiilor, sa vada daca meseria aleasa este cea pe care o doresc. Daca este un lucru care ma nemultumeste profund este lentoarea cu care se misca lucrurile in Parlament. Sper sa nu ne prinda sfarsitul anului 2014", a declarat Sturzu, citat de agentia Mediafax.

Deputatul PSD sustine ca proiectul de lege privind voluntariatul a fost discutat cu mai multe ONG-uri si este agreat de Consiliul Legislativ si Guvern.

"Drumul acestui proiect de lege e foarte lung si, din pacate, asa cum stau lucrurile astazi in Parlament, eu simt ca o lege are mai multe sanse sa nu treaca decat sa treaca. Vom incerca, la nivelul unui grup de tineri parlamentari PSD, sa implementam un sistem de raportori pe fiecare lege. Eu voi tine de mana aceasta lege, ma duc la toate ministerele la care avem nevoie de avize, la toate comisiile parlamentare, voi sustine legea cu colegii parlamentari, astfel incat sa avem in plen un vot pozitiv", a afirmat deputatul PSD.