Vicepremierul Liviu Dragnea a respins luni acuzatiile senatorului Valer Marian de fraudare a referendumului din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. "E pacat ca un om cu grave probleme de sanatate e folosit in felul asta. Uitati-va la declaratiile lui din ultimii ani: ba ca e urmarit cu avioane, ba ca familia lui", a spus Dragnea, facind referire la declaratii politice anterioare ale lui Valer Marian (exclus din PSD) in care acesta il acuza pe Victor Ponta de legaturi cu fosta Securitate.

"Este un om nervos si furios din cauza ca a fost schimbat din functia de presedinte al organizatiei Satu Mare si dat afara din partid", a spus Dragnea, adaugand ca "A fost unul din reprosurile pe care mi le-a facut mie si lui Victor Ponta - el a crezut ca era indreptatit sa fie ministrul Justitiei. Din momentul ala au inceput aceste atacuri."

Dragnea a adaugat ca faptul ca Valer Marian a fost sustinut de PSD la alegerile parlamentare a fost "una din greselile pe care si eu si Victor Ponta le-am facut".

Reamintim ca senatorul Valer Marian, fost membru PSD, a trimis sambata Directiei Nationale Anticoruptie un denunt in care il acuza pe secretarul general al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea de "instigare la fals si us de fals" in dosaul fraudelor la referendum. "M-am autodenuntat, am denuntat instigarea la fals intelectual de catre Dragnea. Indiciile si probele le voi prezenta la DNA, au fost mai multi martori, s-ar putea sa apara o inregistrate audio", a declarat Valer Marian pentru Realitatea TV.