Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca s-a intalnit in decursul zilei de sambata cu fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, dar nu in Bucuresti, ci acolo unde se afla Fenechiu, iar discutia a durat o ora, potrivit Mediafax.

"M-am vazut sambata cu Relu Fenechiu", le-a spus Ponta ziaristilor. Intrebat daca a fost Fenechiu in Bucuresti, premierul a raspuns: "Nu, am fost eu unde era dansul".

"Am stat o ora de vorba. Am discutat o ora despre ce e mai important (la minister - n.r.) si acum ne vedem la ora 13:00 la minister", a adaugat Victor Ponta, care preia luni interimatul la Transporturi.

Intrebat daca are vreo preferinta intre Ovidiu Silaghi si Mugur Cozmanciuc pentru portofoliul Transporturilor, Victor Ponta a spus: "Ii cunosc foarte bine pe amandoi, amandoi au mai fost in Guvern, unul ministru, celalalt secretar de stat, dar astept decizia celor de la PNL, o discutam, dupa care, nu uitati, trebuie sa-i propun presedintelui".

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a precizat, intr-un interviu pentru "Gandul", ca s-a intalnit sambata cu premierul Victor Ponta pentru "a-i preda" mandatul de la Ministerul Transporturilor. Fostul ministru al Transporturilor a declarat ca l-a sunat vineri pe premierul Ponta pentru a-si prezenta demisia de la minister, dar ca nu exista un document oficial depus la Guvern adaugand ca iinitial convenise sa-si dea demisia sambata, dar dupa ce a vazut "spectacolul televizat" l-a sunat pe premier si l-a anuntat ca demisioneaza.

Ministerul Transporturilor infoma vineri ca Relu Fenechiu a confirmat telefonic premierului Victor Ponta decizia de a demisiona din functia de ministru, cei doi stabilind ca discutiile referitoare la preluarea atributiilor sa fie purtate in cursul zilei de sambata.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca a vorbit de doua ori la telefon cu Relu Fenechiu, atat imediat dupa sentinta de condamnare, cat si cu cateva minute inainte de momentul declaratiei de presa, iar acesta a precizat de fiecare data ca demisioneaza, astfel ca l-a informat in acest sens pe presedintele Traian Basescu.

El a explicat ca Fenechiu nu a putut sa isi scrie efectiv demisia, deoarece nu se afla in Bucuresti, dar ca i-a comunicat verbal, prin telefon, decizia de a demisiona si ca in Constitutie termenul folosit in astfel de cazuri este "revocare".

Ponta a aratat totodata ca Fenechiu "a fost interpretat gresit" in cazul demisiei. "Cu domnul Fenechiu si acum trei minute am vorbit, pentru ca a fost interpretata gresit o declaratie a dansului. Dansul e obisnuit sa fie interpretat gresit. Eu am vorbit si acum trei minute, mi-a confirmat inca o data ca isi da demisia, ca nu vrea sa continue, motiv pentru care am vorbit si cu presedintele despre faptul ca Fenechiu nu doreste sa mai ramana ministru si ca interimatul o sa-l asigur eu pana cand voi face o propunere definitiva. El poate sa isi dea demisia spunandu-mi mie la telefon", a spus vineri Ponta, aflat la ambasada Frantei.

El a adaugat ca va discuta si cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre persoana care va fi propusa la Ministerul Transporturilor, portofoliul ramanand la liberali.

Surse oficiale au declarat anterior ca Relu Fenechiu a demisionat din functia de ministru al Transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului, informatie confirmata pentru MEDIAFAX de catre seful Guvernului. Sursele au explicat ca premierul a discutat in prealabil cu Fenechiu, care i-a transmis ca va parasi postul de ministru.