Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca Relu Fenechiu a fost "un ministru competent", care "si-a facut datoria", iar el nu regreta "nicio clipa" faptul ca un om competent a fost desemnat de catre partid in functia de ministru al Transporturilor.

"Din punct de vedere politic sunt de spus doua lucruri. Unul, ministrul Relu Fenechiu si-a facut datoria, s-a dovedit un ministru competent si a reusit in aceasta calitate doua lucruri extrem de importante pentru Romania: deblocarea fondurilor europene, programul pentru infrastructura, privatizarea CFR Marfa in conditii foarte complicate si intr-un timp foarte scurt. De aceea, eu ii multumesc pentru activitatea desfasurata in fruntea acestui minister si nu regret nicio clipa faptul ca un om competent a fost desemnat de catre partid in aceasta functie", a spus Antonescu.

**************

UPDATE 19.24: Ovidiu Silaghi si Mugur Cozmanciuc sint "variante" pentru a-i lua locul lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor, a mai spus Crin Antonescu la B1 TV.

UPDATE 19.08: Crin Antonescu a spus la B1 TV ca PNL va propune "luni sau marti" un nou nume pentru sefia Ministerului Transportului, refuzind insa sa spuna care este optiunea sa. A spus doar ca este vorba despre un parlamentar in functie. Antonescu a mai spus ca sedinta conducerii PNL nu va fi condusa de el, ci de prim-vicepresedintele Klaus Iohanis.

**************

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare, decizia nefiind definitiva.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul de revocare din functia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum si numirea sefului Guvernului ca interimar la Transporturi.