Victor Ponta a incercat vineri seara sa lamureasca misterul demisiei/demiterii/revocarii lui Relu Fenechiu, dar a facut doua afirmatii care se contrazic, la interval de cateva zeci de secunde.

Victor PontaFoto: HotNews / DP

Ziaristii l-au asteptat pe primul ministru la Ambasada Frantei, unde era oferita o receptie cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, in jurul orei 18:15, si l-au intrebat cum comenteaza declaratia acordata de Relu Fenechiu cotidianului gandul.info, in care afirma ca nu si-a dat demisia.

"Acum trei minute am vorbit (cu Relu Fenechiu). A fost interpretata gresit o declaratie a dansului. Mi-a confirmat ca isi da demisia, ca nu vrea sa continue. Am vorbit si cu presedintele, voi transmite documentele", a raspuns Victor Ponta.

Ziaristii l-au informat ca decretul de revocare a fost deja publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

"Cum adica? Asa repede?", a reactionat primul ministru.

Intrebat din nou daca exista o demisie scrisa de Relu Fenechiu, Ponta a precizat: "Dl Fenechiu nefiind in Bucuresti nu putea sa scrie documentul si a vorbit cu mine la telefon si mi-a confirmat (...) Daca a vorbit cu mine la telefon nu aveti incredere in noi doi? Eu va spun ce am vorbit acum trei minute".

Ziaristii au insistat si au intrebat din nou daca documentele au ajuns la Palatul Cotroceni.

"Ba da, le-am trimis, inainte sa vin aici, in baza demisiei dl Fenechiu. Hartiile au plecat, daca s-au si semnat, cu atat mai bine. Poate sa-si dea demisia spunandu-mi mie la telefon", a sustinut acesta.

Dupa care a adaugat: "In urma discutiei de acum doua ore, discutie reconfirmata in urma cu trei minute, m-a anuntat foarte clar ca nu doreste sa continue in functia de ministru, asta inseamna demisie. Am facut documentele, le-am si transmis presedintelui".

In final, Victor Ponta a sugerat ca declaratia facuta de Relu Fenechiu, in care spunea ca nu si-a dat demisia, ar putea fi provocata de "hartuielile" la care este supus de presa.

"Cred ca domnia sa in acest moment pe buna dreptate e afectat de aceasta decizie. Cu cat il hartuiti mai tare cu atat o sa fie mai dificil", a spus Ponta.