Adrian Nastase o acuza pe Monica Macovei, care spusese despre fostul premier ca a "ingropat" regulile justitiei, ca incearca sa rescrie istoria "a nu stiu cata oara", intr-un articol postat pe blogul lui in care vorbeste despre "izul neplacut" al acestui "personaj trist", "reactia isterica" a "sinecuristei de la Bruxelles" sau "procuror ceausist".

Articolul lui Nastase, cu titlul "Raspuns pentru fostul procuror ceausist (stiti despre cine e vorba...)", vine ca replica dupa ce Monica Macovei acuzase, tot prin intermediul blogului, o interventie in justitei a lui Victor Ponta in cazul spagii de la Bacalaureat la Liceul Bolintineanu. Atunci, Monica Macovei sustinea ca "a restabilit reguli ingropate de mentorul lui Ponta, condamnatul Nastase: lege egala pentru toti, justitie independenta si politicieni arestati si condamnati cand incalca legea penala".

"Intr-o postare de blog, fostul procuror ceausist, Monica Macovei, a gasit de cuviinta sa critice apelul premierul Ponta la respectarea legii in cazul anchetelor de la 'Dimitrie Bolintineanu', acuzandu-ma ca eu sunt cel care a 'ingropat' reguli precum legea egala pentru toti, justitia independenta si cerinta ca politicienii sa fie arestati si condamnati atunci cand incalca legea penala.

Trec peste izul neplacut pe care-l transmite acest personaj trist, prin declaratiile sale, atunci cand apara comportamentul de inspiratie comunista al fostilor sai subordonati, pentru ca scopul interventiei mele nu este acela de a genera o disputa cu cineva care nu conteaza - nu doar pentru mine, dar nici pentru majoritatea romanilor", isi incepe postarea Adrian Nastase.

Fostul prim ministru, in prezent eliberat conditionat, se declara deranjat de "modul isteric" in care "a incercat, a nu stiu cata oara, sa rescrie istoria, prin minciuni nerusinate, 'mentora' fostului ambasador Gitenstein", Monica Macovei.

In ceea ce priveste cazul Bolintineanu, "ar fi fost o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa taca".

"PDL a ales, in schimb, sa vorbeasca. Si nu oricum, ci prin vocea cea mai putin credibila a sa, prin vocea unui fost procuror comunist, care nu se poate abtine sa nu admire metode de la marginea democratiei si abuzuri pe care chiar ea le-a impus, ca practici, in justitia din Romania. Sigur ca cine a gresit si cine a fraudat trebuie sa plateasca - si ma bucur sa constat ca, la acest examen, a existat intransigenta in pedepsirea fraudelor. Dar metodele alese, cel putin vinerea trecuta, pot fi obiect de controverse. Si, daca se cere ca metodele folosite intr-o ancheta sa fie corecte si legale, nu inseamna ca se neaga o ancheta sau se acopera un caz de coruptie. Dimpotriva, din punct de vedere legal, este chiar indicat sa nu compromiti un caz corect prin folosirea unei proceduri gresite...", incheie Nastase.