Dan Voiculescu afirma joi, intr-o postare pe blogul sau, ca fiica sa Camelia a fost chemata la DNA la un an de la suspendarea lui Traian Basescu, "intr-un dosar in care presupusul faptuitor a fost eliberat cu mult timp in urma" si afirma ca aceasta actiune este o provocare, din partea celor care nu il pot ataca direct si ii vizeaza familia.

  • Mesajul a fost publicat joi, dupa ce fiica sa, Camelia Voiculescu, presedinte al trustului Intact, s-a prezentat impreuna cu Sorin Alexandrescu la DNA, pentru audieri in dosarul de santaj asupra directorului RCS&RDS Ioan Bendei.

"Stie o tara intreaga ca eu sunt miza reala pentru Traian Basescu. Si nu de ieri, de astazi, ci de 8 ani, de cand nu am vrut sa ii subordonez trustul de presa pe care l-am fondat. In consecinta, solicit celor care vor sa se razbune pentru o suspendare confirmata democratic prin votul a 87% dintre romanii care s-au prezentat la vot, sa aiba curajul de a se lupta cu mine, nu cu copiii mei," scrie Voiculescu.

In articolul publicat joi pe blog, Dan Voiculescu afirma:

  • Demersul de astazi ar putea fi considerat o provocare din partea celor care, pentru ca nu au cum sa ma atace direct, imi vizeaza familia.
  • In acest sens, se pare ca s-a creat un dosar marcat de nereguli fara precedent
  • In esenta, lucrurile sunt foarte simple (si nu au legatura cu justitia): stie o tara intreaga ca eu sunt miza reala pentru Traian Basescu.
  • In consecinta, solicit celor care vor sa se razbune pentru o suspendare confirmata democratic prin votul a 87% dintre romanii care s-au prezentat la vot, sa aiba curajul de a se lupta cu mine, nu cu copiii mei.

El publica, in articolul cu titlul "Basescu suspendat, Voiculescu anchetat", si un mesaj "direct":

Dragii mei adversari,

Toata viata mi-am purtat singur razboaiele. De fiecare data am luptat deschis, anuntandu-mi public si transparent obiectivele. Spre deosebire de domnul Basescu, eu nu am lasat pe altii sa lupte in locul meu, nu m-am ascuns sub masa verde sau sub complicitati institutionale. Si nu o voi face nici acum.

Stiu ca legalitatea este ultima voastra grija, asa ca nu mai pierdeti vremea, nu o mai luati pe ocolite! Stiti cum ma numesc, nu mai lucrati prin interpusi! O tara intreaga v-a inteles deja intentiile.

Asadar, atacati-ma direct! Inteleg ca, daca Basescu a fost suspendat, Voiculescu trebuie anchetat!

Dar macar luptati deschis, nu hartuiti copiii!