Premierul francez Jean-Marc Ayrault incepe joi o vizita de doua zile la Bucuresti, la invitatia sefului Guvernului roman, Victor Ponta, vizita menita sa confirme relansarea relatiilor dintre Franta si Romania, informeaza Agerpres.

Primirea oficiala va avea loc la Palatul Victoria, ceremonialul militar fiind urmat de intrevederea celor doi prim-ministri.

In acest timp vor avea loc si o serie de intalniri bilaterale ale unor membri ai Cabinetului Ponta cu ministri francezi. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, se va intalni cu ministrul Comertului Exterior, Nicole Bricq, secretarul de stat din MAE George Ciamba are programata o intrevedere cu ministrul delegat pe langa ministrul Afacerilor Externe, insarcinat cu Afacerile europene al Republicii Franceze, Thierry Repentin, ministrul roman al Agriculturii, Daniel Constantin, se va intalni cu omologul sau, Stephane Le Foll, iar ministrul Mediului, Rovana Plumb, cu omologul francez Philippe Martin.

In programul oficial sunt incluse si convorbiri in plenul celor doua delegatii oficiale, urmate de conferinta comuna de presa a celor doi premieri.

Victor Ponta si Jean-Marc Ayrault vor participa, ulterior, la ceremonia de inaugurare a Liceului francez 'Anna de Noailles' din Bucuresti.

Tot joi presedintele Traian Basescu il primeste, la Palatul Cotroceni, pe primul-ministru al Republicii Franceze, Jean-Marc Ayrault.

Totodata, vicepresedintele Grupului parlamentar de prietenie Romania - Franta din Senat, Florian Popa, se intalneste, in aceeasi zi, cu parlamentarii francezi care insotesc delegatia premierului Jean-Marc Ayrault.

Vineri, in cea de a doua zi a vizitei in Romania, Jean-Marc Ayrault si Victor Ponta vor merge la Titu, la Centrul tehnic Dacia - Renault, iar in cursul serii vor participa la receptia care va avea loc la Ambasada Frantei cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Franceze - 14 iulie.

Vizita premierului francez Jean-Marc Ayrault la Bucuresti confirma relansarea relatiilor dintre Franta si Romania, a declarat pentru AGERPRES ambasadorul francez in tara noastra, Philippe Gustin. El a aratat ca parteneriatul strategic dintre cele doua state pune accent pe dezvoltarea relatiilor economice si a subliniat ca oamenii de afaceri francezi din Romania, 'ca toti investitorii din lume, asteapta stabilitate politica si predictibilitate'.

Ultimul premier francez care a efectuat o vizita oficiala la Bucuresti a fost Dominique de Villepin - la 1 februarie 2007. Vizita a marcat inceputul redefinirii cooperarii bilaterale din perspectiva noului statut al Romaniei de tara cu drepturi depline a Uniunii Europene.