Catalin Predoiu a fost ales prim-vicepresedinte al PDL, partid in care s-a inscris in urma cu o zi. Sambata, Consiliul National de Coordonare al Partidului Democrat Liberal l-a validat, cu 552 de voturi "pentru" si 8 "impotriva" pe fostul ministru al Justitiei pentru functia de prim-vicepresedinte al partidului, informeaza Agerpres.

Catalin PredoiuFoto: HotNews.ro

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a spus ca este gata sa se alature acestei echipe "pentru victorie" si ca este un moment foarte important din viata sa.

Noul prim-vicepresedintele al PDL a declarat ca este prematur sa vorbeasca despre o eventuala candidatura a sa la presedintia Romaniei din partea PDL.

"E o intrebare prematura, cred ca ceea ce este important acum este sa recapacitam energiile Partidului Democrat Liberal. Am afirmat ca PDL este un partid de invingatori, este un partid care si-a spulberat adversarii politici in nenumarate randuri si cred ca mai poate face acest lucru. Ceea ce este important nu numai pentru acest partid ci, cred eu, pentru intreaga viata politica din Romania este profesionalizarea structurilor partidelor politice, pentru ca oamenii asteapta un alt fel de a face politica. Oamenii asteapta solutii bazate pe adevar, pe altruism, pe capacitate tehnica si pe expertiza politica si administrativa. Cred ca asta este obiectivul principal, in orice caz, eu mi-am propus acest proiect si sunt foarte bucuros ca am fost primit in PDL pentru a-mi concretiza acest proiect", a spus Predoiu la finalul sedintei Consiliului National de Coordonare al PDL.

La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus ca, potrivit procedurilor partidului, cei care vor dori sa se inscrie in cursa pentru prezidentiale o pot face la alegerile primare din partid, dupa care va fi stabilit candidatul.

Catalin Predoiu a fost ministru independent al Justitiei in Guvernul Calin Popescu Tariceanu dar si in guvernele Boc si Ungureanu, fiind singurul ministru mentinut in functie in patru guverne consecutive.