"Basescu va mai pacaleste. Se bazeaza cumva in mod gresit ca noi mai avem o datorie de la Rompetrol, dar acea datorie s-a transformat in actiuni. Mi s-a parut comic domnul presedinte. E mai bun ca mine, mai bun la ce? Sincer, ceea ce face domnul presedinte nu are nicio relevanta. Va minte", a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, in replica la afirmatiile facute joi seara de presedintele Traian Basescu la Digi 24. Intrebat daca este pusa in pericol coabitarea cu seful statului, primul ministru a raspuns "Nu. De ce?".

"Pe domnul presedinte nu prea il mai baga nimeni in seama in strainatate si mai face niste declaratii pentru dumneavoastra", mai spus Ponta, adaugand: "Ce a zis domnul presedinte, de ce a promulgat legea cu achizitiile, daca e asa de rea?"

Victor Ponta a fost chestionat de jurnalisti si in legatura cu scandalul fraudarii examenului de bacalaureat la Liceul Dimitrie Bolintineanu: "Trebuie luate masuri foarte dure, profesorii trebuie sa raspunda penal. Acum procurorii iau cu autobuzele elevi, suntem o societate care incepe sa arate ca inainte de '89. N-as vrea sa ajungem la scenele comuniste de anul trecut, cu procurori care ii alergau pe oamenii care au votat la referendum".