​Membrii delegatiei Comisiei de la Venetia sosesc la Bucuresti in perioada 4-5 uilie si vor avea o serie de intalniri cu membrii partidelor police, ai CSM dar si cu cei ai Comisei pentru revizuirea Constitutiei. Intalnirea are loc in contextul in care Consiliul Legislativ a facut recent o serie de observatii asupra proiectului de revizuirea a Constitutiei elaborat de catre comisia condusa de Crin Antonescu.

Membrii Comisiei de la Venetia se vor intalni joi la Senat cu reprezentantii partidelor politice parlamentare iar vineri dimineata vor avea consultari cei ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Totodata, senatorii si deputatii din Comisia pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei Romaniei vor avea o intrevedere cu delegatia Comisiei de la Venetia.

Intalnirea are loc in contextul in care Consiliul Legislativ a facut o serie de observatii asupra proiectului de revizuiea a Constitutiei elaborat de catre comisia condusa de Crin Antonescu.

Potrivit agentiei Mediafax, Consiliul Legislativ (CL) sugereaza "sa se reanalizeze daca ar fi mai indicat ca raspunderea sa apartina proprietarului mijlocului de comunicare in masa si nu "mijlocului de comunicare in masa", in conditiile in care proiectul de revizuire institutie raspunderea civila pentru informatia sau creatia adusa la cunostinta publica pentru autor, cel care exercita raspunderea editoriala sau "mijlocului de comunicare in masa".

In plus, CL propune reformularea prevederii care include agentiile de presa sub control parlamentar, deocare ar putea fi interpretate.