Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu intentioneaza sa demisioneze de la conducerea Ministerului. Fenechiu a subliniat din nou ca si-a indeplinit cele mai importante obiective - privatizarea CFR Marfa si deblocarea Programului Operational Sectorial (POS) Transporturi. El a adaugat, totusi, ca "Daca se intampla o condamnare, e clar ca trebuie sa plec". Joi, 4 iulie, se judeca un nou termen din dosarul Transformatorul, in care actualul ministru al Transporturilor a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

"Maine este un termen ca multe alte termene, care au fost pana acum. Poate fi ultimul termen, poate sa nu fie ultimul termen. Dumneavoastra aveti informatii, eu nu-mi permit sa le cer. Vreau sa va spun ca, de opt ani, mie mi se spune ca maine voi fi arestat, ca poimaine voi fi condamnat...sa stau deoparte ca am dosare penale... Am ajuns, dupa multi ani, sa ocup aceasta functie. Nu stiu cat timp o voi ocupa. Stii cand ajungi sa fii ministru, dar nu stii niciodata cand pleci. Eu consider ca pana in momentul in care voi pleca din fruntea acestui minister trebuie sa imi fac treaba. Daca ma voi gandi permanent ca maine trebuie sa plec acasa ar insemna sa nu imi mai fac treaba niciodata", a spus Relu Fenechiu, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Liberalul Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA pentru ca, prin firmele sale, intre 2002 si 2005 ar fi cumparat transformatoare vechi din anii '70 si pe care le-a vandut ulterior ca noi catre Electrica Moldova (SISSE).

Procurorii sustin ca 99% din transformatoarele cumparate de stat au ramas in stocul Electrica Moldovafara sa fie folosite, ca produse vechi, iar prejudiciul estimat se ridica la peste 7,5 milioane de lei. Alaturi de Fenechiu, au fost trimis in judecata si directorii SISSE Moldova.

Citeste mai multe despre dosarul Transformatorul aici.