Senatorul liberal Cristian Bodea a declarat vineri ca Partidul Conservator este oricand pregatit sa se alature PSD daca partidul condus de Victor Ponta ar decide sa formeze o alta majoritate fara PNL.

Demnitarul a vorbit, in conferinta de presa, despre scandalul din Alianta de Centru Dreapta, alcatuita din PNL si PC, pe care senatorul o numeste "rebeliunea PC". Bodea si-a motivat afirmatiile prin faptul ca inca, din start, i s-a parut suspecta dorinta PC de a avea un grup parlamentar separat, in conditiile in care UNPR, intr-o pozitie similara, de satelit, a fost dispusa sa se contopeasca cu PSD-ul, relateaza Agerpres.

Un al doilea indiciu semnificativ il constituie afluenta parlamentarilor PP-DD "doar la PC", afirma senatorul potrivit unor informatii, "pe niste sume si bonificatii".

"Pentru mine este un semn ca PC-ul doreste sa negocieze separat la o eventuala schimbare de majoritate. Este o dovada ca PC-ul este cel care nu crede in ACD. PC-ul s-a pregatit pentru a rupe oricand aceasta alianta. Altfel de ce aveau ei nevoie de grup separat? Ca sa aiba functii in plus? Ca sa racoleze, sa creasca, sa fie puternici si sa negocieze. Asa ca, in momentul in care PSD se va decide sa formeze o alta majoritate fara PNL, eu sunt sigur ca PC va fi la masa cu ei," a conchis senatorul Bodea.