Diferenta de optiune a grupului parlamentar al PSD si cel al PNL, exprimata prin votul cu privire la referendumul propus de catre presedintele Traian Basescu, reprezinta o "neintelegere", a declarat joi seara, premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

"A fost o neintelegere, realmente. Am vorbit la USL, pe langa alte probleme, am vorbit de faptul ca, impreuna consideram inoportun acest referendum, in sensul in care aruncam banii. E doar o chestie politica, dar, pe de alta parte, am vorbit, tot la USL, ca nu facem nimic sa-l impiedicam, adica nu-l amanam, nu tragem de timp, si atunci domnul Antonescu nici n-a participat, a plecat din tara, eu am fost la guvern. A fost o neintelegere intre cele doua grupuri, nimic esential", a spus Victor Ponta, care a participat, joi seara, la Sarbatoarea verii, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana.

Despre decizia Partidului Conservator de a-si prezenta pozitiile ca formatiune distincta in USL, Ponta si-a exprimat convingerea ca acest lucru nu va afecta "in niciun fel" functionarea Uniunii, spunand ca "mici frecusuri" sunt inerente intr-o alianta.

"Intotdeauna sunt discutii intr-o alianta. Unele sunt vizibile, unele sunt mai putin vizibile. Sunt absolut convins ca lucrurile vor merge bine. (...) Lucrurile se rezolva in sensul in care nu se pune in niciun moment problema instabilitatii USL - ca vor fi tot timpul mici frecusuri, sunt normale, si intr-un singur partid sunt asemenea discutii, daramite intr-o alianta", a declarat copresedintele USL Victor Ponta.