Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat marti ca nu are ceva sa ii reproseze fostului presedinte al ICR Andrei Marga, punctand ca Institutul nu ar trebui sa fie o tema partizana, potrivit agentiei Agerpres.

El a precizat ca priveste situatia de la ICR cu regret.

"Pe de o parte il apreciez, l-am apreciat intotdeauna pe dl. Marga ca personalitate academica, universitara, intelectuala, pe de alta parte ICR este o institutie foarte importanta. ICR a fost si este inca, din pacate, o tema sau o zona care s-a transformat in ceva foarte, foarte politic, foarte partizan. Nu ar trebui sa fie asa. ICR ar trebui sa fie o institutie care pledeaza pentru cultura romana, pentru imaginea Romaniei peste tot. Nu stiu exact detaliile, care sunt multumirile si nemultumirile, nu stiu in ce masura se putea face mai mult", a afirmat liderul PNL, care efectueaza o vizita in Zagreb.

Antonescu a subliniat ca nu are nimic sa ii reproseze lui Andrei Marga. "Nu am ceva sa ii reprosez dlui profesor Marga. Din pacate, lucrurile nu au mers si iata suntem in fata unei noi alegeri, sa speram care va fi mai de durata si mai fericita", a aratat Antonescu.

Presedintele PNL a indicat ca discutia privind nominalizarea unei persoane la conducerea ICR este una deschisa.

"Aici este o discutie care este deschisa. Eu nu am si, din cate stiu, nu are nici premierul, nu am gandit niciodata propunerea sau sustinerea unei persoane in termeni de algoritm politic. Andrei Marga a fost sustinut acolo si de catre premier la momentul numirii si de catre noi toti in baza suprafetei sale academice si intelectuale, nu in calitatea de liberal sau altceva", a subliniat Crin Antonescu.